xixixao píše:
Hele já nevim, ale já sem ty dvojitý hrany vyřešil prostě tak že sem je trochu vytáhl, takže nebyly nalepený na sobě, v čem to je špatně?
Tebe neznepokojuje, že bys měl na modelu 2 hrany překryté přes sebe a opruz s jejich selektováním s tím spojený, nebo že bys měl zbytečné polygony navíc, které geometrii přidají jenom to, čeho jde docílit i jinak (třeba těma creases)?
To už tu smyčku navíc využiju na jemný bevel hrany, což je ostatně v 99 procentech případů realističtější přístup (žádnej objekt v reále nemá ostrou hranu, subatomární čepele ještě neumíme vyrobit)
Ale obecně- NENÍ to špatně, nic není špatně, pokud Tě to dovede k výsledku, jaký potřebuješ. Jenom to není nejelegantnější řešení a v případě, že bys takhle chtěl jednou dělat modely nejenom pro svoji potřebu, ale třeba jako zakázku (nebo i jen v rámci nějakého free týmu- prostě všude tam, kde by s tím modelem pracovalo víc lidí), tak Ti ho zadavatel vrátí pro nevyhovující topologii
Nerad bych, aby to tu vypadalo, že se kritizuju G_Taura, jeho snaha přispět svými vědomostmi je rozhodně chválihodná (takže to neber osobně, Martine
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
), jenom kritizuju postup, který imho do tutoriálu nepatří, protože do tutoriálů patří pokud možno standardní techniky, které vedou k optimálním výsledkům, nejenom vizuálním. Já jsem to ostatně taky kdysi (a právem) schytal za tutoriál na vázu, že jsem to dělal přes extrude a ne přes rotaci křivky, i když jsem došel ke stejnému výsledku
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)