Právě je sob lis 23, 2024 3:36 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2007 12:23 pm 
.............
.............

vojtas1: udelej tu kompozici co sem ti rikal a vem to prez internala uvidis ze to bude o dooost lepsi :wink: :wink: internal zvladnes snaz nez yafray a zmen ty svetla :wink: :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2007 1:20 am 
.....
.....

RT : 1 hodina 28 minut. V internalu, bez AO , 312.000 Faces. Btw omlouvám se za nedorozumění, ale v yafrai skutčně nerenderuji.

Obrázek

Díky za rady Bumpkinovi a Ragnosovi přes ICQ. Stíny na stole jsou od Area a na zdi jsou od Sun. Reflexe na stole je jen "0.07". Chyby a vzniklý stín opravím.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2007 6:54 am 
..........
..........

No... Kus dobre prace je na tom videt :thumbsup:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2007 8:19 am 
.......
.......

jj. to je pravda. Jen tak dál.
Ještě bych podotkl, že fotky přispěli k výrazné symetrii scény. Zkusil bych ji zrušit jiným rozvržením předmětů (dle vlastního výběru :D ). :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2007 8:35 am 
........
........

Super, ale jeste ten kríž :cry: prosím :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2007 7:15 pm 
.....
.....

freekill píše:
Super, ale jeste ten kríž :cry: prosím :lol:

Kříž už ne, :cry: prosím :lol:
Ne , fatk nezvládnu lepší. Snažil jsem se vyrovnat tu texturu, aby nedělala bordel, ale takhle hold už kříž skončí.

Díky za povzbudivé komentáře. :)

Teďka poslední verze ... mohl by být už final ?

Obrázek

RT přívětivých 37 minut.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 14, 2007 11:37 am 
..............
..............

vojtas1:
fíha ty jsi tu symetrii rozbil :-/ mi to s tou geometrií připomínalo posvátnou geometrii, kterou jsem viděl v jedné knížce o kompozici, ale jinak zatím fakt dobrá práce teďka být tebou sladím kontrasty převeď si to do grayscale a jde vidět že zeď moc svítí a naopak obrazy jsou tmavé parametr Ref: pro každý objekt zvlášť si s tím pohrát. Pak už jen to v postprocesu bych se neudržel to trochu barevně stylizovat. a mírně přiostřit v 2d

a jak máš namapovanou tu zeď vzadu kolik má rozlišení? chtělo by to možná udělat vlastní vice detailnější aby to vypadalo líp, nebo nějaké opadání by mohlo pomoct.

a potom snad už jen namalovat stíny do toho rohu mezi zdí a stolem na texturu, nebo jinak nasimulovat GI nebo AO

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 14, 2007 2:49 pm 
....
....

Celý obrázok pôsobí dosť umelo. Chcelo by to riadny postproces. Celé to viac ušpiniť - okrem toho čo ti spomínal Ragnos. Aj AO pass by tomu mohol pomôcť.

Myslím že RT ti najviac dvíha sklo - raytransp depth - ak ho máš nastavené ako si písal v inom threade. Ja by som ladil scenu bez whiskey, a až vo finale by som ju pridal.

Ten kríž by som zmenil textúru aby sa to viac podobalo na drevo. Niečo som skúsil zablendit, len tak pre inšpiráciu. Taká 20minutovka aj s nasvietením. Mapovanie je len z pohladu. :wink:
Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 14, 2007 3:36 pm 
.....
.....

Ragnos píše:
vojtas1:
fíha ty jsi tu symetrii rozbil :-/

a jak máš namapovanou tu zeď vzadu kolik má rozlišení?

a potom snad už jen namalovat stíny do toho rohu mezi zdí a stolem na texturu, nebo jinak nasimulovat GI nebo AO

Oh trošku nevím, jestli to první je ironie, nebo ne. :? Díky za rady s dolaďováním scény, což jsem nikdy předtím nedělal, takže si budu asi muset pročíst aj v jiných zdrojích, jako tvůj thread o grafice atd.

Zeď je v rozlišení 2500x1600 Bw, protože předtím měla zvláštní zabarvení. Už jsem ji značně doostřil v různých editorech a taky upravoval kontrast,
aby byla trochu výraznější, ale od začátku je to stále ta stejná z CG textures.

To poslední jsem moc nepobral, pak se kdyžtak na ICQ zeptám.

DonaldX: Moc děkuji za ten kříž. Udělal jsi ho moc pěkně. Moc mi to pomohlo. Já si s tím teď budu hrát.
Btw nejvíce mi na RT zabírá popředí - to Area světlo (6 samplů) + odrazy na stole a sklo. Ale RT je výrazně ovlivněné velmi slabým PC, takže na to pls nekoukej tak drasticky :wink: už takhle jsem RT dost stáhnul. A to s přidáním sklenice,až na poslední chvíli taky moc nechápu ... jako ji přidat až při posledním renderu a do tý doby ji mít třeba v jiné vrstvě ?

Díky moc za rady.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 14, 2007 3:50 pm 
........
........

DonaldX píše:
Celý obrázok pôsobí dosť umelo. Chcelo by to riadny postproces. Celé to viac ušpiniť - okrem toho čo ti spomínal Ragnos. Aj AO pass by tomu mohol pomôcť.

Myslím že RT ti najviac dvíha sklo - raytransp depth - ak ho máš nastavené ako si písal v inom threade. Ja by som ladil scenu bez whiskey, a až vo finale by som ju pridal.

Naprosto souhlas....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 15, 2007 1:00 pm 
....
....

Vojtas1 napsal : jako ji přidat až při posledním renderu a do tý doby ji mít třeba v jiné vrstvě ?

jj presne tak. Ja pracujem tiež tak. Napr. si kríž a omietku vyselektujem a osamostatním (/) a cez F12 renderujem iba vyselektované, alebo iba náhlad cez shift+B. Dosť to urýchluje robotu :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 18, 2007 3:53 pm 
.....
.....

Tak tu je final. Snažil jsem se, jak jsem mohl, ale už to stačí, takže to opouštím. Vyladil jsem ty kontrasty a Ref hodnoty, jak psal Ragnos a upravil jsem ten kříž, ale to už je tak všechno. Moc díky za vaší pomoc. :)

PS: Nějak mi nejde ImageShack, tak je to přes E-Disk .. snad to pujde.

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]