Antharon píše:
Imho, to bude veľmi zložité, pretože posúdiť dokončenosť je veľmi relatívne. Niekedy je dostatočný clay render, inokedy nie je dotiahnutá ani kompletná scéna
Clay render je clay render, ne výsledný obrázek- je to prezentace modelu nebo koncept či WIP. V absolutním slova smyslu není nikdy žádná scéna dokončená- důvod, proč jsem to napsal není námět na diskuzi o dokončenosti díla a rozjímání významu toho slova, ale aby se sem posílaly obrázky, které splňují nějaké standardy dokončeného obrázku- tzn. nějaké materiály a nasvícení, nebo když už je to clay render, tak aby to mělo nějaký důvod nebo záměr (nechce se mi používat slova "umělecký", ale v tom slova smyslu jak ho vnímám já by to i odpovídalo) mimo to, že na textury nezbyl čas.
Dříve jsem zastával názor, že o dokončenosti rozhoduje autor a v soutěži pak hlasující svými hlasy, teď ale začínám přemýšlet, do jaké míry to pomáhá celkové úrovni soutěže.
V podstatě je to můžem pojmout spíše jako takový apel na soutěžící- pokud posíláte do soutěže nějaký obrázek, o kterém sami víte, že není dokončený (a opět- žádné slovíčkaření, prosím), dejte ho do WIPu. Soutěžte s díly, které berete jako hotové. Asi sami nechcete mít v galerii Síň slávy obrázek, se kterým nejste sami spokojeni, ale on se tam podle pravidel stejně dostal, protože v tom konrétním kole se např. nikdo další nezůčastnil.