Taky nemám rád tento možná kdysi svátek, který ale prošel násilnou křesťanifikací, amerikanizací, medializací a komercionalizací, a kdoví jakýji ještě lizacemi a nizacemi...
..A proto ty volumetrické světla a mlha, které vlastně s materiálem nesouvisí , ale proti pravidlům podle mě nejsou, protože se světly a world buttony se může manipulovat (jo já vím, těch světel je moc).
Jinak co s vyřízlou dýní, je to nezajímavé téma, jediná výzva byl ten displace . Ale není to moc vidět, zatím si toho všiml jen pedu.
Jako textura je taky použita radial s řízeným gradientem (mimochodem na tomto příkladě jsem zjistil, že počet barev v gradientu je omezen, takže těch "švů" je jen asi 8. A navíc po použití displace husté části meshe nějak černají, takže se to blbě nastavuje.
pedu: Já jsem měl zase zato, že dělení materiálu je proti pravidlům. Zkoušel jsem oddělit vnitřek kulovým gradientem, ale nefungovalo to.
Mmch., ta textura na prvním pokusu mě spíš připomíná vesmírnou mlhovinu (to by bylo taky dobré téma).
Procedurálky nereagují na mapování, protože jsou trojrozměrné, u některých pluginů, co jsou 2D to jde (a taky u připravovaného generátoru vzorů).
Taky jsem si všiml, že tu byly UV souřadnice, ale v tomto případě k ničemu. Na takové kůře by se to využilo.
Chce to nějaká témata, kde se pořádně využijí složité a kontrastní fraktály blenderu, bump mapy a nory, divoké barvy, silné displacy.
Co třeba : "Běžná silnice 3. třídy v ČR ve stavu k 11/07"