Právě je sob lis 23, 2024 7:51 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 8:49 pm 
.....
.....

Takže mám zas nějaký progress, už asi jeden z posledních, ne-li poslední. Prosím o poslední poznámky, co se dá upravit a omlouvám se za zvláštní deformaci scény, ale když jsem hýbnul s čočkou, tak to zas ničilo kompozici. Snad už je takto snažší pochopit příběh.

Obrázek

Edit: Ještě dám možná větší defocus.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 9:08 pm 
.......
.......

No, přiznám se, že příběh bych asi nepoznal, pokud bych o něm nevěděl. Změnil bych pohled nebo perspektivu a asi proporce předmětů. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 9:14 pm 
.....
.....

Asi jsm příliš velká lama na tvorbu scén :? Mno shodil jsem kameru až téměř na stůl, takže je pohled odspoda nahoru ke kříži, dále jsem přidal defokus, aby byly "špatné" objekty nevýrazné. Už takhle jsou ty objekty v posadí neuvěřitelně velké protože jsou hodně daleko kvůli defokusu. Ale od poslední verze jsem je hodně zvětšil. Tak já už nevím xD. Mno něco s tím ještě zkusím a teď mě napdla ještě nějaká lehká záře od kříže, ale nevím, jestli to už nebude moc přeplácané. Jo a už taky vím jak se dělá ta tekutina.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 10:01 pm 
..............
..............

místo sunu tam hoď area, najdi kvalitnější texturu zdi, líp namapuj kříž, ty knížky působí moc jednolitě třeba na textuře pruh by mohl pomoci, něco by se mohlo zrcadlit na skleničce

vím to se to povídá, ale snad ti to pomůže

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 11:00 pm 
........
........

Tak ja se do tebe pustím...
1) Udelej jiny kriz, pridej tam pribiteho krista nebo ta´k neco
2)Ty knizky udelej pres UV takhle to vypada moc jednoduse
3)Chtelo by to tmavsi atmosferu/nasvetlení prijde mi to moc svetlý.
4)Mozna by to chtelo jinou texturu zdi a mohl bys tam pridat aj naky obrazek do policky nebo na stenu
5)To v pravou budou asi mince ze? Co si s nema vic pohrat udelat tam ty zarezy po stranach snad vis co myslím
mno to je zatim vse co me bije do oka...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 6:19 am 
..........
..........

freekill píše:
5)To v pravou budou asi mince ze? Co si s nema vic pohrat udelat tam ty zarezy po stranach snad vis co myslím
mno to je zatim vse co me bije do oka...

To nevypada na mince, ale na zetony.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 11:36 pm 
.....
.....

Díky za pěknou nadílku užitečných komentářů. Tady je pár odpovědí :

Ragnos :
◘ Teď jsem si s tím hrál a to area nenasvěcuje rovnoměrně a obecně ho nemám rád, protože mi jen dělá bordel. No zkoušel jsem to všelijak a ty stíny jsou fakt blybý (od Sun), takže nasvícení bude Sun a stíny Area.
◘ Tu zeď jsem lepší nenašel, ačkoli mám v záložkách všechny odkazy na textury z tohoto fora, takže jsem ji jen trošku poupravil (kontrast atd) no a nic víc už asi neudělám. Btw rozlišení je 2400x2300 nebo tak nějak. Prostě hodně.
◘ Knížky předělám ..
◘ V tý skleničce se toho odráží dost a ten materiál se mi líbí, ale defocus to hold schová :(

Freekill :
◘ Na Krista bych si netroufl (do postav jsem ještě nerýpal), ale zkusím vylepšit alespoň texturu.
◘ Světlost je účel :wink:
◘ Žetony jsem předělal na pěknou verzi (před chvílí), ale ten defokus je taky dost schovává :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 11, 2007 8:03 am 
..............
..............

vojtas1:
prď na defocus, počkej až Blitz objasní ty id masky a udělej si pak vlastní defocus v postprocesu. z Yafu by jsi z toho skla a celkově vytáhl mnohem a mnohem víc. Arei se neboj je to jeden ze zdrojů světla mám na mysli Yafray který vypadá dost dobře. O rozlišení nejde tady ta textura vypadá mázle a nezajímavě zkus nějakou namíchat přes stencil nebo nody.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 11, 2007 9:53 pm 
.....
.....

Ehm. To už je na mne trošku moc advance :oops: Mno a s Yafem už moc experimentovat nemůžu (zatím) , protože render, který měl dle tutoriálu TomaTNT trvat 2 minuty mi trval asi 35 minut. No tohle dílko asi budu muset ještě dodělat po staru, protože ani 2D editorum moc nevládnu krom základů, jako kontrast, ohraničení, zesvětlení atd. Btw uže jsem upravil ty knihy ..
Obrázek

Teď musím ještě dodělat to nasvícení a dořešit Defocus, nebo jiné odlišení popředí a pozadí. :?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 11, 2007 10:07 pm 
..............
..............

advance, prostě si uděláš barvičky pro každý objekt zvlášt vyrenderuješ hodíš do 2d a skrz kouzelnou hůlku nasekáš obrázek na objekty a ty co jsou vepředu trošku rozmažeš, ale možná to nepůjde to potom zkusit vyladit přes nody ten dof nebo přes dof generátor v PS z zbufferu. Osobně bych zkusil to nasekat, kdyby to tak nešlo tak přes ty nody rozmazat objekty přes zbuffer. na tomtnt tutor se nevymlouvej pokud nebudeš používat GI tak se s ním dá pracovat poměrně dobře. ani já nemám bůhví jak rychlej stroj.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 11, 2007 11:16 pm 
.....
.....

Jestli to je tak, jak píšeš, tak bych si taky moc nepomohl. No tak jsem se rozhodl zrušit defocus. Dlouho mi dnes pomáhal po QIPu Bumpkin (thx) no a nakonec jsem musel kvůli zániku bump mapy zvednout kameru a změnit úhel. + jsem přidal barevný nádech světlu jdoucímu na pozadí. Tenhle render je někdy ve 2 ráno, takže vidím spoustu chyb, ale zas až zítra :).

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2007 5:14 am 
.......
.......

je to tak, že ty předměty ve předu levitují nebo se mi to jen zdá. :wink:
Jinak i když jsi Bibli a spol přidělal pruhy, tak je to pořád jedno a to samé. Zkus to udělat víc reálnější a inspiruj se na stránkách ČBS :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2007 8:42 am 
........
........

Ta kniha je kapanek lepsí ale neni to ono..nelíbí se mi to písmo...Souhlasím s Tabym a te strance si to prohlídni :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2007 10:07 am 
.......
.......

Jinak, pokud by ses chtěl inspiraci pro kříž, tak jsem jeden před časem vyfotil na jedné faře. Dost mě zaujal. Zvlášť ten zub času. :wink: :D
http://taby.wz.cz/kriz.jpg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2007 12:16 pm 
.....
.....

taby píše:
Jinak, pokud by ses chtěl inspiraci pro kříž, tak jsem jeden před časem vyfotil na jedné faře. Dost mě zaujal. Zvlášť ten zub času. :wink: :D
http://taby.wz.cz/kriz.jpg

Wow .. já ale nezvládnu vymodelovat postavu. :) ale díky za reference s knihami a levitující věci v popředí je jen klam díky blbým stínům .. dodělám.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]