Bumpkin píše:
hlavne se hned nehrn do nakupu nove karty!!!!
tak jsem to udělal, ale nezdařilo se :)
no, postupně. děkuji ti za vysvětlení. sice jsem na něco koukal, ale mám pocit, že by měl člověk asi tak rok studovat teorii problematiky, pak teprve shánět hardware a začít se učit modelovat atd... takže, když to takhle hezky stručně shrneš, hodně tím pro mě uděláš, minimálně do začátku, pak už se líp chytnu sám. takže ještě jednou díky.
Každopádně jsem openCL na svém zařízení doteď nezprovoznil a už jsem to vzdal, tím pádem navzdory tvému citovanému doporučení jsem nakonec podlehl, vzal počítač do servisu (je ještě v záruce, nechci se v něm sám hrabat a asi bych to stějně neuměl) o objednal Markem doporučenou GTX 750 Ti. druhý den dostávám ze servisu zprávu, že tato karta na mém počítači nejde. překážkou je základní deska (bios), musel bych investovat ještě do nové desky, do zdroje + nějaká práce a byl bych zhruba na 8-9.000,-, tak jsem to celé zrušil, kartu jim tak nechal a zůstávám na tom co jsem měl.
Nějaká vyšší moc napomohla tomu, abych se přece jen vyhnul nákupu nové karty, jak jsi psal. teď tedy vše odkládám na nový rok, kdy vyjdou nové karty a pak se dál uvidí, jestli upgradovat můj počítač, nebo ještě počkat a časem jít rovnou do nového, ale to už je jen otázka budoucnosti. do té doby se snad budu umět líp orientovat a hlavně budu vědět jak na tom jsem se 3D a kolik se mi vyplatí investovat.
Bumpkin a Marek - díky oběma za účast v tomto vlákně, které se sice nenaplnilo, ale bylo bezesporu užitečné.