Cesky asi nie, ale to nieje az taky problem. Ja som si stiahol od /vklidu/ niekde na fore to postoval jeden subor kde urobil taky vrtulnik v takej plechovke. Neviem to najst. A na nom som si vyskusal iba menit textury a nastavenia. A potom som si presiel
tento tutorial raz a stacilo to. Je to v podstate hrozne jednoduche a oproti internalu nestrielas hodnoty od brucha aby si dosiahol nejakeho vysledku ale ovela viac cielene. Takze si vlastne aj rychlejsi.
Skusal som kedysi Luxrender, Yafaray ale nikdy som nedosiahol vysledkov ako u Cycles. Za prve jeho rychlost (u mna cez CUDA) je neuveritelna a za druhe materialy konecne nejak vyzeraju. Aj ked stale sa je co ucit, resp. zdokonalovat.
U tohoto prikladu dole som dokonca nechal vyskusat aj vyrenderovat plachtu v rozliseni 5000x4000 a mal som ju hotovu do 20min. Este zatial Cycles nevyuzivam uplne komercne, pretoze sa obcas este stretnem s niecim, ze to pada, nefunguje atd (pr. speed vektory). Ale myslim, ze sa uz blizi chvila ked to ofiko spustim a budem renderovat aj v Cycles zakazky. :)
R.