Právě je úte lis 26, 2024 2:26 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 167 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rocvalley
PříspěvekNapsal: pát črc 03, 2009 3:51 pm 
......
......

jankos: textura skaly je sice uz finalni.. ale mapovani ani model ne :)..
nenasculptoval jsem to jako to delam jindy, protoze se zakladni obrys skaly jeste bude menit tak at to pak slozite nenapojuju na 100x.. jinak je to klasicky unwarp..
takhle jinak delam skalu do finalnejsi podoby: http://3dgrafika.cz/img/_gallery/28/28041.jpg

PříspěvekNapsal: ned črc 05, 2009 8:41 pm 
........
........

Citace:
inak funkce soklu je snizeni zakladni podstavy kde budou potom stat domy. Kdybych toto nesnizil tak mi spoustu domu bude precuhovat pres hradby
no pak mam jedno reseni: zvys hradby. :)
ale imho bylo ve stredoveku docela bezne, ze budovy precuhovaly pres hradby (ale jiste to nevim). takze nevidim problem ani v tom.

PříspěvekNapsal: ned črc 05, 2009 10:19 pm 
.........
.........

smrq: mno právěže domy moc přes hradby nepřečuhovali...hradby byli vysoké kolem 10m +- a i víc z důvodů obléhání (víška hradeb pak byla úměrná na poloze hradu - kopec/rovina)...

Citace:
at to neni jen nejaky oku sice lahodny, ale jinak nefunkcni a nelogicky gulas. treba moc nechapu funkci toho soklu hned za branou, ze ktereho se musi na namesti sjizdet po naspu? ten sokl je vysoky snad 10 metru, ktery moula by neco takoveho vrsil, kdyz to nema zadny logicky duvod. jen bylo potreba postavit jeste vyssi most, vedouci k brane...

Btw: Žánr fantasy není o logické architektuře (ikdyž jisté zákony fyziky by to mělo obsahovat)... Je o vizuální stránce, o rozvinutí fantasie, o ohromení nad velkolepostí staveb nebo devodnesti stavitelů atd...

PříspěvekNapsal: stř črc 08, 2009 1:01 am 
......
......

Takze jsem zacal na modelovani obyvatelnejsi casti Rocvalley, ktera je take vice ornamentalni, protoze se tak casto nenici.
Model ma zatim 7941 trianglu a pouzity jsou 3 textury (hneda cast oken, strecha a zbytek) .. Pocitam asi tak s 10000 ve finale. V podstate jedine co mi zbyva dodelat je vnitrek prvniho patra, zbyle patra delat nebudu. :emo04:
hlavni textura: http://the-eleventh.com/files/images/ro ... fuse_4.png

snapshoty:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

PS: Paty snapshot je bug v blenderu, ktery se mi ale libi! :emo02:

PříspěvekNapsal: čtv črc 09, 2009 3:32 am 
......
......

Tak jsem to dorazil :emo36:.. Jeste premyslim, ze dvere otocim o 45 stupnu a dam je tam na roh.. :twisted:
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

A pro porovnani rozdil mezi approximate a raytrace AO:
Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv črc 09, 2009 5:45 pm 
........
........

Citace:
Btw: Žánr fantasy není o logické architektuře (ikdyž jisté zákony fyziky by to mělo obsahovat)... Je o vizuální stránce, o rozvinutí fantasie, o ohromení nad velkolepostí staveb nebo devodnesti stavitelů atd...
ja vim, genome, ale nemam moc rad, kdyz se na tohle vymlouvaji lidi, kteri by to mohli udelat jinak a lepe a jsou jen lini. vzdy je po ruce argument, ze oni delaji fantasy. :( (a ted tim nerikam, ze to je pripad alfiska. mluvim obecne.)

navic jsem nazoru, ze o vizualizaci byly i realne stredoveke stavby. romanska a goticka architektura mela na svedomi neskutecne vytvory, ktere lidem take braly dech (kdyz prisel nejaky vesan z drevene chyse do kamenne katedraly, musel byt uplne v rausi. :) ).

ale at tu nemelu jen naprazdno. ten barak je, alfisko, fakt hezky. (vazne jsi pouzil jen tri textury? :roll: )

PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2009 3:40 am 
......
......

smrq: textury uplne nakonec byly ctyri: strecha, okna, podlaha, zbytek.. Ale v podstate vetsinu (zbytek) dela jen tato: Obrázek
Jinak se na ty lidi nezlob.. oni si chteji praci usetrit.. Vsechno se snad da udelat lepe, ale to bych tu byl do nekonecna, ted tu budu jen do skoro-nekonecna.

Tak po dlouhe dobe zase neco :onfire:..
Tato budova ma byt vedle te predchozi, tak jak je to videt na jednom z renderu.
Jinak mam na vas otazku, co byste vubec do techto budov dali? Do te predchozi, co jsem delal, bych dal asi nejaky obchod.
Ale nevim, co s touto mramorovou.
Taky me zajima, co si myslite o modelu a kde byste pridali na detailu byt mnou.. Ponevadz tato ma neco malo pres 2000 trianglu. Ta prechozi mela nakonec 9300.. ale tak zase z tehle mam jen jednu stranu. To neznamena, ze bych chtel dosahnout stejne vysokeho tris-count, ale zda se mi, ze casti jsou kostrbate.. Tak bych rad vedel, ktere vas nejvic bijou do oci at mam jasno ;). Nemusite rikat, ze vrsek tech sloupu na rozich dole.. ty urcite predelam :wink:.

Texturesa:
Obrázek
Rendery:
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

PS: Ano! Vyprd jsem se na otaceni dveri :emo28:..

PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2009 7:53 am 
.......
.......

Možná by stálo za to poslat nějaké rendery a skicy a možná i povídání do následujícího čísla BlenderArtu, které se bude věnovat Fantasy. :wink:
Více zde: http://www.blendernation.com/2009/07/08/call-for-content-blenderart-23/

PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2009 9:04 am 
.....
.....

Tak s tím plně souhlasím, trocha reklamy neuškodí

PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2009 10:03 am 
........
........

ja bych ten barak videl jako obytny dum dvou bohatsich mestanu. neprijde mi to jako verejna stavba.

PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2009 10:50 am 
.......
.......

Pokud by byly dole dílny a obchody, tak je to jasná starověká bytovka. :-D

PříspěvekNapsal: sob črc 11, 2009 12:47 am 
......
......

Tak tohle je snad final.. Jednou pak jeste dodelam rozdeleni pokoju v dolnim patre, jinak snad OK.. Prijdou na to napojit dalsi domy, takze takhle je to dokoncene..
Obrázek
Obrázek
Ted si dam chvili prestavku, zitra asi vubec modelovat nebudu :emo04:..

PříspěvekNapsal: sob črc 11, 2009 11:28 pm 
..........
..........

nejako som prepocul, v ktorom storoci to ma byt...ak ti to nevadi, tak tam kludne hod nejake krasne vylestene cierne kridlo do koncertnej haly, ale vidim ze by sa tam v teraj som stave moc nehodilo...

PříspěvekNapsal: ned črc 12, 2009 6:47 pm 
.............
.............

Kapo: no nevim ale asi zadny stoleti to nema byt :wink: jeda se ot ot ze je to fantasy svet a tam se misi hned nekolik obdobi do jednoho :-) , realnou predlohou se nechavas vzdy jen inspirovat :wink:

PříspěvekNapsal: ned črc 12, 2009 7:22 pm 
......
......

Bumpkin píše:
Kapo: no nevim ale asi zadny stoleti to nema byt :wink: jeda se ot ot ze je to fantasy svet a tam se misi hned nekolik obdobi do jednoho :-) , realnou predlohou se nechavas vzdy jen inspirovat :wink:

No to by byla pekna patlanice :emo02:..
Kapo: I dnes mas ve vetsine mest s dlouhou historii sanci videt velmi stare budovy.. A kolik jich tam teprve muselo jeste byt pred 500 lety? Hra bude inspirovana 15. - 16. stoletim rekl bych.. Ale spoustu veci bude vymyslenych.. A pridano bude i par veci ze staroveku, takze to nakonec bude tak trochu patlanice..

Ale o to bych se ted az tak nezajimal, ted budu muset najit nekoho, kdo by mi trochu pomohl s modelovanim Rocvalley. Takze jestli nekdo ma zajem, tak mi napiste ;). Udelam obrysy par budov ktere na sebe budou navazovat at se to potom nemusi slozite slepovat, coz by se muselo, kdyby byl kazdy dum vymysleny na koleni.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 167 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]