Právě je ned lis 17, 2024 8:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Škoda 120LS
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 5:07 pm 
..
..

tak konečně jsem si založil WIP thread, tak mam první úlovky co sem vytvořil.. snad mě za to neukamenujete :D

mam ale pár chyb, se tkerejma si zatim nevim rady:
Obrázek

Přílohy:
Poznámka: zabalený blend
Skoda 120LS.rar [54.4 KiB]
72 krát

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 5:54 pm 
........
........

Ja bych to resil takto

Přílohy:
skodafreekill.rar [57.4 KiB]
69 krát

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 7:28 pm 
..
..

ano, hezké.. tak bych to dřív řešil taky.. ale na tu výslednou prasečinu dole jsou moje schopnosti krátké :(
Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 8:18 pm 
.........
.........

pokud ti jde o otvor, já bych ho v tomhle případě udělal tímhle způsobem...

Přílohy:
otvor.jpg
otvor.jpg [ 36.99 KiB | Zobrazeno 1722 krát ]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 8:32 pm 
.......
.......

uh.. genome.. a co ty trojuhelniky?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 8:47 pm 
.........
.........

lepší způsob...

Sagi: v tom modelu na tom předku jich bylo tolik,že se to v tom stratí...nicméně těch trojúhelníků se dá snadno zbavit...stačilo by jen rozpůlit tu dvojlinku nad ústím trojúhelníku...

Přílohy:
otvor2.jpg
otvor2.jpg [ 33.44 KiB | Zobrazeno 1705 krát ]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 8:48 pm 
..
..

todle mi přijde dost brutální řešení co se trojuhelníků a komplikonaosti a nepravidenosti meshe týče.. já nwm, ale dosud sem se snažil řídit pravidelností, tj jaká byla levá, taková byla pravá strana, bnebo jeli trojuhelník na rohu odspodu, je i zestrany, aby to bylo "hezký" :D:D opravdu není lehčí řešení?
tw zas nechci bejt uplnej plagiátor ;)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 9:22 pm 
 ...
 ...

ja myslim ze Genom to vychytal fakt skvele :thumbsup:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 10:45 pm 
....
....

posledni genomova uprave je ok, nicmene doporucuju vyvarovat se ctyruhelniku, ktery ma tri vertexy v jedne primce, to nedela dobrotu, staci pak mala uprava a ziskate, jak se to rika, konkavni? tvar?...zkratka spojnice jakychkoli bodu v ctyruhelniku musi lezet uvnitr ctyruhelniku, nesmi tam byt nejaky "zub" ktery by "trcel" dovnitr

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 1:52 am 
.............
.............

ten loop vyved az na blatnik do toho oblouku nezakoncuj to trojuhelnikem ( samozdrejme budes muset posunout i loop pod nim ale to se da snadno postupne udelat prez funkci ktera je pod ctrl+e a spin edge) postupne napozicujes a je to :wink: pak dal k modelu:

1, kdyz uz delas takove detaily jako jsou diry na kliky musis to mit uz oddelene (aby ti pak loop nepokracoval na prahy)
2,proc si poslal uz tak moc rozpracovany model, na ICQ sem ti psal at casto postujes kousek po kousku
3, mas to moc zahustene, lepsi by bylo kdyby si zacal od znova a treba zacal prednim baltnikem a kousek po kousku to postnul na forum, takhle prehustenej model na zacatku se moc upravovat neda
mas treba pod prednim svetlem na ten oblouk moc svislych loopu, v siti ani nevidim zadnou pravidelnost, jak se ti to tam siklo tak si to tam proste narval, udrzuj mesh trosku pravidelny at ti to nejde jednou tak a jednou tak, zaklad vyrovnaneho a kvalitniho modelu mit v meshi poradek a trosku ten mesh mit ucesany
4, kde mas blueprinty?? nikde je ve scene nevidim ani je tam nemas na pozadi
5, na modelu neni ani videt kde by se meli oddelovat dvere a ani blatnik a ani predni celo
6, nikde nevidim to co sem ti radil, proc si nepostl odkaz na obrazky jak si si kreslil vir na fotky???
7, ani nevidim ze by ti to po strance realny sedelo (jak si rikal na ICQ ze to znas z pameti) blatnik nema tak ostry prechod.... o prednim celu by se dalo polemizovat :wink: nenasel sem dost dukazu aby tam byl byrez na predni naraznik (to podle toho ktery rok modelujes a jestli modelujes seriovku)

prikladam i link na to jak bych na zacatek vedl asi sit (je tam dost chyb ale je to jen kreslene tudis asi bych to vychytal trosku jinak kdyz bych modeloval)

http://bumpkin.ic.cz/bordel/Skoda_120_L_red_front.jpg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 9:58 am 
..
..

no, tak nevim, jak to shrnout ale asi takto:
1) vybral si blbý auto, já dělám tu "hranatou" http://www.stronger.sk/skoda120_01.jpg a http://inzer.cz/includes/img/inzerce/big_31544245.jpg
2)dřív sem dělal každý díl zvlášť, ale pak jsem to nějak chytil od Akity, že sem začal dělat celý mesh karoserie v jednom a pak teprve odřízl..
3)nevědl sem že mam posílat častější prgras, uřpímně, tady toho moc neni :D
4)těžko uvidíš BP, pokud ti je nepošlu a nedáš je do stjeného adresáře v jakém je mam já
5)jako já to znám zpaměti, že to dovedu prostě nakreslit tužkou třeba na tabuli, ale tam sou lehké niance a fakt jako ikdy sem se nekoukal nad etajl jako je ostrost přecodu.. ale podle BP sem uplně jinde ale odobá se to realu líp než kdybych se BP držel..
6)zas tak hustý to nemam.. ten pedek, tam to je ještě vcelku nedořešený, možná až bytečně hsutý, ale zs v místě kapoty nad světlem by to chtělo eště zhustit?!
7)mě to víc myslí co se meshe týče ve 3D než na papíře.. ale pravda.. doteďka sem nemoh usnout páč sem furt myslel na jednu holku.. ale už 3 dny nemužu usnout, protože mam v mozku fut jenom mesh a přemejlim, jak bych měl vymyslet ten předek :D:D

To Genom: ta druhá verze se mi líbí víc ;)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 11:21 am 
.............
.............

1, nerekl si jaky modelovy rok a ani jakou vykonostni verzi LSi delas
2, zahustene to mas moc a uz sem ti to rikal nekolikrat na ICQ kdyz si pak z tech rad moc neberes tvoje vec v tom pripade uz ti radit nebudu
3, staci akorat ty BPcka dat do blend souboru posilat mi je nemusis, staci dat file pack data
4,no moc ti to nemysli ve 3d kdyz se neridis zadnou radou aby si se naucil delat pekny mesh (posilal sem ti tutorial, a rikal jsem ti i na ICQ jak to modelovat)
bud vic svedomitejsi a vickart si ty komenty procitej da ti to vic nez kdyz je vsechny jen tak prolitnes!!!!!!!!!!!!!! pak mozna pochopis i co kdo ti pise

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 1:56 pm 
..
..

1)zas tak moc do těch aut nedělám, abych věěl i rok, ale vim, že v té knéžce o dtodvácách sem čet, že se dělí na L, LS a GLS přičemž tam se dělí i výkon 35 koní na L, 38 na LS a 42 koní na GLS, a nevim, jestli o tom jak vypadá rozhoduje motor..
2)na icq si nepamatuju, že bysme o tej škodovce vubec mluvili a myslim, že to mam eště dost "řídký" oproti jiným modelům..
není to že bych si z rad nedělal nic, ale třeba na tom vazu nechápu proč je tamt enj divnej loop na C sloupku za oknem, a co tam pomoh.. nevím, kdy můžu udělat trojuhelník a když ho udělám v případech, kdy jsi řikal, tak mě to udlalo tu prasečinu co vidíš na prvnim printu..
3)myslíš File->External data->Pack into .blend File ? tak to udělám ;) o tom jsem nevěděl..
4)nějaké ty věci co nechápu na meshi a tutoru:
Obrázek sry, při uploadu sem asi něco poplet..
jak může dělat pětiuhelník?????!!!!! najednou tam pak má kliky, stěrače, podběhy, "víčko" nádrže a v tutoru o tom neni zmínka..

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 5:14 pm 
..
..

zde zasílám progres, nebo spíš kompletní edit předku, na zadek si zuby brousim až tenle večer dodělám.. BP jsou v něm, fotky možná taky..
já vim no, neni to profeionální model, eště moc nechápu subsurf, takže těžko dokážu udělat přesně hrany, rohy a třeba tu část kdy boční linka přechází v blatníky.. divim se, že tudle část nikdo nekritizoval :D
jinak moc dík za rady všem ;)

to Bumpkin: teď sem si vzpomněl! tys neřikal, že to mam moc hustý, naopak si řikal, že je to třeba zhustit! že kde je to kulatý, musí být dost loopů!

Přílohy:
Skoda 120LS2.rar [57.58 KiB]
85 krát

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 21, 2009 10:53 pm 
..........
..........

nezda sa ti to byt nejake pomuchlane nad zadnym blatnikom? take nevyrovnane...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]