Právě je sob lis 23, 2024 7:37 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Opel Kadet a Nissan Z 432
PříspěvekNapsal: ned led 11, 2009 11:40 pm 
..
..

Zdravim, delam v blendru asi 2tydny a ucim se podle knizky no a uz se mi podarilo udelat neco co vypada jako auto :D, uz jsem shledl nekolikero youtube tutorialu na tvorbu aut, a takto vypadaji vysledky, vim ze nic moc ale snazil jsem se. Rad bych vas poprosil o mnoho rad co delat jinak kde mam chyby a dalsi. Z blendru toho moc neumim takze jedine modifikace co pouzivam jsou Subsurf, a jeste poradne nejsem sit od ceho zacit pri tvorbe, detaily jako spary mezi kapotou a blatnikem a dalsi nemam umyslne, jedna nevim jak je jeste udelat ale jakesi tutorialy mam jen si jeste netroufnu nebot jsem se o to pokusil na skode 105 a nic moc :D, je to bez textury nebot tu jeste nevim jak na to aplikovat okna nejsou nebot take nevim jak jim dat vlastnosti skla, jeste se mam hodne co ucit. :)

Přílohy:
kadet1.JPG
kadet1.JPG [ 33.12 KiB | Zobrazeno 2479 krát ]
kadet2.JPG
kadet2.JPG [ 89.67 KiB | Zobrazeno 2479 krát ]
nissan.JPG
nissan.JPG [ 62.13 KiB | Zobrazeno 2479 krát ]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 11, 2009 11:51 pm 
.......
.......

Co na to říct no.. nerovnoměrně zahuštěná síť ti model deformuje a pomačkává, to musíš vidět sám. Určitě se snaž ještě více (půjde to) a sám se rozhodni, jestli se mořit dál s nepoužitelným základem, nebo začít od píky.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 11, 2009 11:53 pm 
.............
.............

tak je pekny ze delas v blenderu to chvalim ale vzal si to za spatny konec :wink:

sam rikas ze este neumis moc veci pouzivat v blenderu, tak ze prvne se je nauc ovladat delej zakladni tutorialy a na auti zatim zapomen, az zvladnes zaklady tak pak se do neceho takoveho pust :wink:

jelikoz moc kvlaitnich tutorialu na auto v blenderu nenajdes tak se musis naucit nejdriv ovladat modelacni nastroje, a pak se v tutorialech nesmis omezit jen na ty pro blender, opravdu na auto v blenderu zatim moc tutorialu nenajdes :wink: tudis musis koukat na to jak kdo ma udelanou sit, jak sam rikas jsi teprv na zacatku tudis nedelej takhle slozity veci, zacni s necim lehcim nebudes pak tolik sklamany ze ti to nejde.... :wink:

autu se to moc zatim nepodoba aspon ne tem co jsi napsal ze to maji byt

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 12, 2009 12:23 am 
..
..

No to je pravda, s tou siti ja se divu na pekne modely od jinych a nechapu jak toze maj tak peknou sit :D
S tim ze to nevypada jako auta co to maji byt tak u toho nissana souhlasim, jakozto ne moc povedena kostra se blbe srovnava ono ja kreslil verzi ktera na netu moc obrazku nema, ale jine typy co jsou podobne tak tech je net plny, s tik kadetem nevim me prijde aspon trochu podobny http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 080224.jpg
ale je to mozna tim ze na nej koukam kazdy ded,
Ono me taky nic jineho nenapadlo co modelovat, ale asi jak rikate zacnu jednoduchymi veci co se mi vali na stolku :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 12, 2009 1:31 am 
.....
.....

No můj soukromý postřeh: taky jsem se snažil modelovat auto, ale na začátečníka to je celkem složitá věc, tak jsem od toho upustil a teď se věnuju organice. Nemusí to být tak přesné jako auto tam je to naopak někdy plus když tam je navíc nějaká deformace nemusí se modelovat po částech (že Bumpe :-D) a je to podle mě o trochu lepší, no ale je to můj subjektivní názor. Asi je na každém ať si vyzkouší od každého něco a pak se rozhodne co dál.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 12, 2009 3:05 pm 
 ...
 ...

Nutno ale dodat, ze na to, ze v blendru dela jen 2 tydny je to slusna prace. (kdy si vzpomenu co jsem ja umel po dvou tydnech :D ) Ale asi bych taky radil zacit s necim jednodussim. Auta jsou pomerne obtizna zalezitost a dokazi frustrovat, kdyz se nedari.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 12, 2009 3:48 pm 
..
..

tak nastesti muj cil nebyl udelat presnou kopii, ale uz jsem se dal do modelovani jednoduchych veci a zacal jsem monitorem :D sice nebude do detailu ale budu se snazit aby si byly podobne :)
a po monitoru bych chtel udelat svuj novy web v blendru :) vim ze to zni zajimave a snad i vysledek bude zajimavy

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 12, 2009 8:46 pm 
.......
.......

Modelovat auta není zas tak složité.. když člověk dobře zná modelovací nástroje a umí využít všechny možnosti svého programu tak je to dokonce pomerně snadné. Jedno auto jsem nedávno dělal, a přestože všude čtu jak je to hrozně těžké, tak mi to přišlo celkem snadné :). Lehčí než třeba organika. U auta se jen promyslí kde budou ostřejší hrany a kudy vést loopy aby to nemršilo tvar a pak už to je rutina. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 13, 2009 2:50 am 
.............
.............

Sagi: no ja nikdy nerikal ze to je tezke, viz moje prednasky na konferencich :) vsude tvrdim ze znat zaklady je dulezite s tim taky souhlasim, ale nesouhlasim s tim tvym vyrokem ze staci promyslet kde budou ostrejsi hrany a kudy vest loopy to je trosku velka nadsazka :wink: nejdriv musis mit namodelovano pak musis vedet jak a kde si muzes dovolit 3juhelnik a todle se uci clovek dost dlouho viz forum, nejlip to okouka clovek z okolnich topologii, napriklad zakoncovani loopu do stracena nebo navazavoani hran do hladka sem se naucil az poradne z organiky z par for o modelovani organiky tudis musim rict ze vsechno se vsim souvisi :wink: a nejde rict ze staci jen zaklady pak by topologii vypadala jak jeden zahustenej patvar, a zbitecne by to bylo narocne :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 13, 2009 11:01 pm 
..
..

tak uz pracuji na necim jednoduchym, je to MP3 od TEACu, jako model si podobne aj jsou ale bohuzel jeste neumim pracovat s materialy, takze mi tlacitka zanikaji, mam to presvicene, ale jsem raz ze jsem dokazal udelat pruhledne sklicko nad displejem a ze ma vlastni zdroj svetla displej. Jinak neni jeste hotova, a rad bych kdyby mi nekdo poradil jak mam udelat znaky na tlacitkach jestli pomoci textury nebo je tam snad modelovat.
Prikladam i blender soubor kdyby nekdo chtel vedet jak jsem to splacal. Je to rozdelene do nekolika objektu neni to jeden cely objekt
http://rc-vsetin.tym.cz/mp3.blend

Přílohy:
mp32.jpg
mp32.jpg [ 26.06 KiB | Zobrazeno 2312 krát ]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 15, 2009 8:38 pm 
 ...
 ...

náhodou model se mi líbí;)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]