Právě je pát lis 01, 2024 10:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 9:59 pm 
..
..

mám takový začátečnický problém,stává se mi občas ,že když v editačním 3D okně kolečkem myši přibližuju scénu,funguje to někdy dost podivně.Čím blíž jsem k objektu tak se přibližování zpomaluje až se krok zoomu téměř zastaví před objektem....normálně to funguje tak že tím objektem projdu klidně až dovnitř a zpět.Zatím jsem nepřišel na to čím se tato funkce zapíná a vypíná,je pro mě záhadou že to většinou jde normálně a nikdy nevím co jsem udělal nebo zapnul že to pak takhle nezvykle přibližuje a naopak jak se to zase přepne do normálu... :?:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 10:01 pm 
..........
..........

no ked mas ortograficky pohlad tak sa ti nedostane do vnutra objektu...ked mas normalny 3d pohlad (tak ako to vidi oko) tak sa ti dostane do vnutra objektu pohlad...
ortograficky pohlad zapinas / vypinas klavesou NUM5

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 10:08 pm 
..
..

jj,ale mě se někdy to přibližování krokově zpomaluje a zastaví se ještě daleko od objektu že nejsem schopný si objekt už víc přiblížit.Nezávisle na tom jestli mám orto nebo ne.Teď zrovna to jde normálně jak má.Snad se mi podaří odchytnout situaci při které se tak stane..Ale i tak díky.

Kapo píše:
no ked mas ortograficky pohlad tak sa ti nedostane do vnutra objektu...ked mas normalny 3d pohlad (tak ako to vidi oko) tak sa ti dostane do vnutra objektu pohlad...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 10:11 pm 
..........
..........

Landork píše:
jj,ale mě se někdy to přibližování krokově zpomaluje a zastaví se ještě daleko od objektu že nejsem schopný si objekt už víc přiblížit.Nezávisle na tom jestli mám orto nebo ne.Teď zrovna to jde normálně jak má.Snad se mi podaří odchytnout situaci při které se tak stane..Ale i tak díky.

Kapo píše:

jedine co mi este napada je ze aj ja som obcas sa snazil zurivo priblizit objekt, ale ked som sa s pohladom otocil, cele mi to odletelo...skus este dostat centrum pohladu (najlepsie zarovnat kurzor na objekt a pohlad na kurzor) na objekt...inak uz neviem...fakt skus odchytit situaciu :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 10:26 pm 
......
......

Dulezite je par posunama shift+MMB a otacenim pomoci MMB samotnym docilit toho, aby jsi centrum pohledu mel na modelu (neni to zadna raketova veda, brzo to pochopis). Pak te tohle zpomalujici se priblizovani bude spise tesit ;). Ono je to tak, ze v perspektive zoomujes ke stredu pohledu cim dal tim pomalejc.. je to prakticke, ponevadz nebudes porad projizdet skrz naskrz tim, co chces akorat pribliznit a kdykoli muzes par rolenima oddalit pohled tak, aby jsi ziskal lehky "overview" (tedy prehled) o tom jak model vypada kompletni.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 11:54 pm 
.....
.....

tak ja na tohle pouzivam klavesu "del" na numericky klavesnici. staci vyselektovat objekt (nebo cast objektu - nejaky vertexy) a pak na numericky klavesnici zmacknout del a vybrana cast je na centru pohledu :) trvalo mi dlouho nez sem to tlacitko omylem zmacknul ale uz si bez nej modelovani moc nedovedu predstavit :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 7:19 am 
.......
.......

joxer píše:
tak ja na tohle pouzivam klavesu "del" na numericky klavesnici. staci vyselektovat objekt (nebo cast objektu - nejaky vertexy) a pak na numericky klavesnici zmacknout del a vybrana cast je na centru pohledu :) trvalo mi dlouho nez sem to tlacitko omylem zmacknul ale uz si bez nej modelovani moc nedovedu predstavit :lol:

Myslíš tím asi desetinou čárku, že? (jsem na notebooku):wink:
Ta "vycentruje" pohled na vybrané části, ale dle mého soudu nenahradí to, co popisoval Alfisko. Osobně dle situace kombinuji obojí. 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 4:49 pm 
.......
.......

ta kamera se vždycky vztahuje k nějakému bodu, který je vypočítáván průběžně.. tím že přiblížíš určitou část selekce.. (asi tedy Del).. změníš centrum kamery a tím se změní i poměry při zoomování.. používám to denodenně všech 3D programech.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]