Právě je pon lis 18, 2024 6:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hvězdná brána
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 4:51 pm 
 ...
 ...

Tak jsem se pustil do dalšího zajímavého projektu. Na pozadí jsem dal prozatím takový hrozný hvězdičky, který co nejdřív nahradím něčím pořádným. Na bráně je taky pár věcí co chci vylepšit. Ta Země není taky nic moc. No prostě je tam toho dost k vylepšování. Budu vděčný za vaší kritiku, zatím mě vždy pomohla velice výrazně vylepšit všechny mé projekty. Obrázek
By tomsono at 2008-08-07

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 5:19 pm 
.............
.............

kamo nechces nedriv udelat par tutorialu at vis co a jak nez se zacnes poustet do takovejdlech veci :roll: mrkni jen treba na tu¨torialy tady na strankach je tam jeden peknej na planetku :roll: to co ty tam mas je no pri nejmensim mic... ono se to sklada z nekolika vrstev a nemuzes jen otextit kouli, a i ta brana by si pri nejmensim zaslouzila promodelovat, no nechci te nejak urazit ale chapu ze chces delat velky veci hned na zacatek ale bez zkusenosti a praxe to nejde, a zkusenosti a praxi neziskas tak ze budes jen zkouset takovidle modely ale tim ze vemes tutorial a pujde podle nej a pak ziskany zkusenosti zuzitkujes v jinym projektu ale fakt si udelej nekolik tutorialu nez se do neceho svyho pustis :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 5:26 pm 
 ...
 ...

Tak pro tvojí informaci ta Země je dělaná ze dvou vrstev mraky a povrch a na ten povrch sem použil 3 textury které jsem našel na internetu a kombinací vzniklo todle, takže možná jedině že tu druhou vrstvu kterou představují mraky bych měl víc zvětšit než je teď. A ještě k tomu jsem už psal že to budu ještě hodně zlepšovat. Když jsem dělal můj druhý projekt což byla atomová ponorka tak jsi taky psal že je to hrůza a taky ze začátku byla ale podle mě to nakonec dopadlo nad očekávání

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 6:09 pm 
......
......

tomsonero píše:
ze začátku byla ale podle mě to nakonec dopadlo nad očekávání

ted jde o to, co beres jako "nad ocekavani"

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 6:51 pm 
.............
.............

tomsonero: asi jak pise Alfisko zalezi jak si vykladas to nad ocekavani :roll:
ja sem ani nahodou nerek ze je to hruza to so si podal ty!!!!! tak ze nerikej ze sem to napsal!!!

ja ti jen chci usnadnit skyll :roll: ale kdyz neposlouchas tvuj problem :roll: ono je jednoduchy delat pokusy ale kdyz se z nich nic nenaucis tak sou k nicemu, kdyz to kdyzs i udelas tutoril na todle a tamto tak ti da vic jak nejakej 10 hodinovej pokus :roll: a tutor mas zmaklej za 2 hodky, no kamo delej si to jak chces, me to muze bejt u zadnice ale mel sem tu dobrou vuli ti poradit :roll: MEL!!!!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 7:25 pm 
.........
.........

Když chceš dělat hvězdy přes 'stars', zkus tohle nastavení - StarDist: 3.5; MinDist: 40.0; Size: 0.10...

Jinak by to chtělo trochu líp nasvítit...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 8:34 pm 
..........
..........

tomsonero:Pokračuj, nenech se odradit. Bumpkin je trošku horká hlava. Radí dobře, ale špatně ty rady podává. Ostatně, už se to tady několikrát řešilo... že Bumpe :wink:.
Pokud odfiltruješ redundantní smajlíky a slovní obraty typu "hehe", "udělej to znova" atp., dostaneš poměrně dobře míněné rady. Ruku na srdce, Bump zde na fóru radí hodně a dobře. :)
Jak už jsem psal. Pokračuj v tom sám a nečekej, že Tě tady bude někdo vodit za ručičku a diskutovat s Tebou každý krok. Dej do to toho ze sebe maximum. Hlavně pak měj radost z dokončené práce, ale z vlastních chyb se pouč. Osobně si myslím, že je nutné všechno nějak dokončit, než pořád dokola začínat znova a znova s tím, že teď to udělám lépe. Protože zdokonalovat se budeš pořád a takhle by jsi nikdy nic nedokončil... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 8:59 pm 
..........
..........

tomsonero: Mne pride divna textura tej brany...taka proste divna, umjela, ale sak je to wip, to sa spravi...ponorka bola super, snad bude aj toto...ta zemegula, neleskne sa nejako neprirodzene? Zamyslel by som sa ako nad prvou vecou nad zemegulou, pretoze je to dost vyrazny objekt, tu snad poladis, ale takisto hviezdy stoja za pozornost, tiez ich treba trosicku poladit...

Bumpkin: tvoje komentare by mohli ludi odradit, mysli na to, da sa to napisat aj pokojnejsie, mno a tie smajliky typu :roll: a :wink: podane ironicky, to tiez neni potesujuce, zamysli sa nad tym...

Bump radi hodne (vela), dobre zrejme ano, ale zlym stylom, ktory sa da vysvetlit zle...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:04 pm 
 ...
 ...

Tak jsem dávám vylepšenou verzi. Mraky už jsou víš a hvězdy vypadají mnohem lépe. Děkuji Genom za radu. Odradit se takhle lehce nenechám ale trošku mě mrzí že tady několik lidí velice negativně hodnotí práci která není zdaleka u konce a doslova mě odrazují od pokračování. Nečekám že mě někdo bude vodit za ručičku ale důvod proč sem dávám svoje projekty je aby mě mnohem zkušenější uživatelé upozornily co se dá vylepšit a né psaly pouze že na to nemám. Tím bych tuhle debatu rád uzavřel a vrátil se k projektu. Jako pozadí bych chtěl zvolit nějakou mlhovinu nebo tak něco, možná přidat ješte Měsíc nebo jinou planetu.

Obrázek
By tomsono at 2008-08-07

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:14 pm 
..........
..........

1. hviezdy su lepsie...
2. mraky nad zemegulou ma potesili, ale ten lesk zeme uz nie :( proste mit o pride nerealisticke, ked znizis SPECULARITU, nebude to take vyrazne...
3. Celkove to este posobi tak prazdno...neplanujes nieco este dozadu? nejake tie oranzove skvrny vies proste byvaju tam take haluze jak napriklad tu:
http://space.about.com/library/graphics/n300-irac.jpg

neviem ci je celkom ok, alebo este tu: http://www.martanci.cz/files/article_img/vesmr(1).jpg

charakterizujuci to, co sa ti pokusam povedat...

P.S.: link na druhy obrazok kvoli zatvorkam nefunguje, tak si ho proste okopiruj :D sorry :cry:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:21 pm 
 ...
 ...

To pozadí tam samozřejmě dám. Psal jsem to již v minulém příspěvku ale horší je to s tím leskem na planetě protože specularita je na nule a nevím jak to udělat.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:27 pm 
..........
..........

mno...tak to neviem, manipulovat s hardness by asi nepomohlo, neviem, tak skus zvysit hard na max a znizit spec na minimum...mozno to pomoze, ale ak je spec uz na minime, hard nepomoze...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:28 pm 
.......
.......

Kapo píše:
...
3. Celkove to este posobi tak prazdno...neplanujes nieco este dozadu? nejake tie oranzove skvrny vies proste byvaju tam take haluze ...

..odkazy..

to vypadá jako nějaká další galaxie :) (nedávno sme si o tom řikali ve škole, ale je to už víc jak čtvrt roku :D ) prostě seskupení dalších hvězd v diskovitým tvaru s ramenama-to je nová galaxie :) (pokud se pletu, tak "oops" ) ale nemyslím si, že by to bylo vidět, když lidský oko vidí sotva svoji mléčnou dráhu :D (pruh) a když už hvězdy, tak víc jak 3500 (cca) jich vidět pouhým okem nemůže :D a na takovym malym obrázku to spíš vidět nebude ;)
jinak ta specularita..nějak to musí jít

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:33 pm 
.......
.......

nemáš u textury země v záložce Map To zapnuto spec? pokud jo, tak to vypni, pokud ne, tak nastav hodnotu var na 0

Přílohy:
spec.JPG
spec.JPG [ 11.47 KiB | Zobrazeno 2410 krát ]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 9:34 pm 
..........
..........

vacik156 píše:
Kapo píše:
...
3. Celkove to este posobi tak prazdno...neplanujes nieco este dozadu? nejake tie oranzove skvrny vies proste byvaju tam take haluze ...

..odkazy..

to vypadá jako nějaká další galaxie :) (nedávno sme si o tom řikali ve škole, ale je to už víc jak čtvrt roku :D ) prostě seskupení dalších hvězd v diskovitým tvaru s ramenama-to je nová galaxie :) (pokud se pletu, tak "oops" ) ale nemyslím si, že by to bylo vidět, když lidský oko vidí sotva svoji mléčnou dráhu :D (pruh) a když už hvězdy, tak víc jak 3500 (cca) jich vidět pouhým okem nemůže :D a na takovym malym obrázku to spíš vidět nebude ;)
jinak ta specularita..nějak to musí jít

:lol: :lol: :lol: :lol: sak ok ja sa nehadam, proste nieco dozadu, aby to ten obrazok ozivilo, chapes...

btw, kolko mas rokov a do akeho rocnika chodis?

Nechcem ta tym nijako urazit, ani podpichnut, ani OT, len pre informaciu...

Naposledy upravil Kapo dne čtv srp 07, 2008 9:36 pm, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]