Na tohle proste nemuzu nereagovat.
kracho píše:
Pitris: diky za snahu, nemusis mi to vysvetlovat ako decku.
Tim si prave nejsem jisty. V jedne vete odporujes vete jine. Bud mi nerozumis nebo to spatne vysvetluji.
kracho píše:
Kazdopadne som sa na linux vykaslal, nepodarilo sa mi pripojit kameru, bluetooth, ani tv tuner...Nech to je akokolvek dobry OS, toto je pre mna zatial priorita.
Chyba cislo 1. Zjistit si kompatitibilitu HW
Nic specialniho. Google a ne vice nez hodinka hledani (vsechen HW). Je to prave "levny" HW, kde vyrobce kasle na poskytovani specifikace o vlastnich ovladacich ani nemluvim. Ja jsem prave proto drzel Widle nekolik let - dnes si kompatibilitu overuji dopredu - pred koupi a nelituji. Navic neverim, ze by Ti ani jeden ze jmenovaneho HW nefungoval. Spise ses na to vykaslal...
kracho píše:
Dva systemy nechcem,
Uz to pisu podruhe. Neznam experta, co by presel ze dne na den. Nemyslim, ze jsi vyjimka. Dva systemy vidim jako samozrejmost alespon na mesic ci dva
kracho píše:
linux som chcel preto, lebo sa mi nepaci politika microsoftu, nie preto ze by mi wokna nevyhovovali.
Druhy nejhorsi duvod, proc prechazet. Nedivim se, ze Linux u Tebe neuspel.
Touto vetou jsi nerekl, proc Linux. Rekl jsi jen, proc ne Win.
kracho píše:
Nejde mi ani o soft, az bude mat linux perfektnu HW podporu, nainstalujem si ho, a bez wokien. Takze diky vsetkym.
Ta podpora neni nejhorsi a rok od roku je lepsi a lepsi. Joooo kde jsou ty casy, kdy jsem kompiloval jadro jen k vuli podpore zvukovky... Dnes maji uzivatele doslova vsechno pod nosem. Jen to chce malinko pro to neco udelat.
Hele, ja na Tebe nechci utocit, ze jsi se na Linux vykaslal. Kazdemu vyhovuje neco jineho (Tobe Win), me jen mrzi, ze se zde objevuji tak ukvapene zavery mimo jine o spatne podpore HW (nerikam, ze je spisckova). Jenze to je prave relativni. Muj scanner si na Vistach ani neskrtne (alespon co vim) na Linuxu v pohode, podpora C2D byla Linuxu nativne v dobe, kdy na XPcka se musela nejak instalovat podpora desek (vim jen z manualu)aby vubec instalator nabootoval a Visty si jeste ucuravaly do plinek, me to bezelo ihned - nativne. Kde je ta lepsi podpora? Odpovim si sam, je to relativni.
Tenhle thead je fakt ucebnicovy priklad jak na Linux neprechazet.