Právě je sob lis 23, 2024 7:46 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2007 4:16 pm 
.....
.....

No právě ty tyčky jsem furt nevěděl, ale nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem pro ně udělal nový stříbrný materiál a jen jsem u něj stáhl "Amout of reflection" .. takže nová verze nahoře.

PS : emit u nich zaplý nebyl :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2007 5:49 pm 
....
....

Nemôžem si pomôcť, ale pôsobí to na mna dosť sterilne. Skús to položiť niekde na stôl, prilož daky notový papier + zaujímavé osvetlenie a hned to bude o niečom inom. Takto môžeš ten materiál ladiť donekonečna a stále to nebude ono :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2007 8:57 pm 
.....
.....

DonaldX píše:
Skús to položiť niekde na stôl, prilož daky notový papier ...

Sry ale já teď dělám jenom čistě studiový model .. mám pak nějaký rozdělaný nápad umístit ho na stojan, dát tam noty, celý strčit do pokoje, nějaký to volumetrický světlo atd. ale teď mi jde vyloženě o model a materiál.
Thx za radu, ale když bych chtěl dělat scénu, tak už bych tam měl alespoň hrubé modely :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 28, 2007 12:05 pm 
....
....

Tak to hod aspon na plane nech je tam tien, ked už je to studio render :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 28, 2007 12:40 pm 
..........
..........

DonaldX píše:
Tak to hod aspon na plane nech je tam tien, ked už je to studio render :wink:

Good idea!... a na ten plane namapuj nascanovane noty, at je to alespon stylove... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 28, 2007 1:01 pm 
.....
.....

Tak dobře. Takhle to ještě můžu udělat :D . Díky za pěkný nápad.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 03, 2007 10:52 am 
..
..

Zajímavá stylizace. Asi víš, že na takový trombón by se nedalo nic moc zahrát, viď? Pokud se snažíš o realistické zobrazení, prohlédni si pořádně proporce předlohy (snižec, náústek) a taky umístění a rotaci snižce jako takového. Takhle by si asi chudák pozounista omlátil ruce o korpus (ale možná jako průprava na bojové umění by to bylo dobré). :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 03, 2007 11:28 am 
.....
.....

To se člověk dobře pobaví po ránu :lol: .

Jsem trombonista 8 let. Proporce korpusu , snižce, poměry velikostí jesnotlivých částí a velikost nátrubku (ty náustku :lol:) jsou správně. A to, že by si omlátil trombonista ruce pravda, taky není, ale je fakt, že jsem ten snižec mohl víc odklonit od korpusu - ale je to jen tím, že když jsem naposledy upravoval průměr korpusu, tak jsem zapoměl i oddálit snižec. ale pořád by šlo na něj hrát v pohodě.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 03, 2007 12:50 pm 
..
..

vojtas1 píše:
To se člověk dobře pobaví po ránu :lol: .

Jsem trombonista 8 let. Proporce korpusu , snižce, poměry velikostí jesnotlivých částí a velikost nátrubku (ty náustku :lol:) jsou správně. A to, že by si omlátil trombonista ruce pravda, taky není, ale je fakt, že jsem ten snižec mohl víc odklonit od korpusu - ale je to jen tím, že když jsem naposledy upravoval průměr korpusu, tak jsem zapoměl i oddálit snižec. ale pořád by šlo na něj hrát v pohodě.

:) no já jsem raději použil termín náústek, protože v poslední diskuzi jsem nedokázal vysvětlit, co to nátrubek je. Pokud jsi muzikant, onlouvám se. Poslední dobou upadám do "lidových termínů", abychom se vůbec domluvili. A k těm proporcím, chápu, že pokud máš doma pozoun, snažíš se určitě proporce vystihnout správně, ale schválně srovnej třeba s tímto obrázkem:

http://www.musiciansfriend.com/product/ ... c=3SOSWXXA

(to jsou poměrně slušné trombóny)

Kdysi jsem modeloval violoncello a skončilo to katastrofálně, ačkoliv jsem taky pracoval s reálným modelem. :) Takže zkus se na svůj obrázek ještě jednou podívat s čistou hlavou a možná mi dáš alespoň v něčem za pravdu.

Ad naklonění - z toho obrázku to vypadá jako kdyby musel ten snižec vyloženě drhnout o korpus. Možná to je optický klam?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 04, 2007 10:40 am 
.....
.....

Ok. koukal jsem na obrázek (pěkný Bach :lol:) no a je fakt, že mám blbě poměr velikosti nátrubku a korpusu, takže upravím, ale jinak to rozevření je teď více než ideální .. fakt je to klam.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]