vojtas1 píše:
To se člověk dobře pobaví po ránu
.
Jsem trombonista 8 let. Proporce korpusu , snižce, poměry velikostí jesnotlivých částí a velikost nátrubku (ty náustku
) jsou správně. A to, že by si omlátil trombonista ruce pravda, taky není, ale je fakt, že jsem ten snižec mohl víc odklonit od korpusu - ale je to jen tím, že když jsem naposledy upravoval průměr korpusu, tak jsem zapoměl i oddálit snižec. ale pořád by šlo na něj hrát v pohodě.
no já jsem raději použil termín náústek, protože v poslední diskuzi jsem nedokázal vysvětlit, co to nátrubek je. Pokud jsi muzikant, onlouvám se. Poslední dobou upadám do "lidových termínů", abychom se vůbec domluvili. A k těm proporcím, chápu, že pokud máš doma pozoun, snažíš se určitě proporce vystihnout správně, ale schválně srovnej třeba s tímto obrázkem:
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... c=3SOSWXXA
(to jsou poměrně slušné trombóny)
Kdysi jsem modeloval violoncello a skončilo to katastrofálně, ačkoliv jsem taky pracoval s reálným modelem.
Takže zkus se na svůj obrázek ještě jednou podívat s čistou hlavou a možná mi dáš alespoň v něčem za pravdu.
Ad naklonění - z toho obrázku to vypadá jako kdyby musel ten snižec vyloženě drhnout o korpus. Možná to je optický klam?