Bumpkin píše:
Sculptur0: ehm kdyz myslis ceskou scenu tak mi ukas FUNKCNI ceskou firmu ktera dusud drzi a dela neco ve 3D
Tak jo, pár jich ukážu
FutureGames- zde jsem zaměstnaný, takže uvedu jako první. Na kontě má 2 adventure hry, které jsou ve světě velmi populární a dobře se prodávají, další dvě vyjdou v příštím roce. Někdo sice říká, že jsou adventury mrtvé, ale tenhle žánr v naší firmě dává práci přes 20 zaměstnanců a řadě externistů, to na mrtvolu není špatné skóre
Illusion Softworks- světoznámá firma sídlící v Brně, kromě Hidden and Dangerous je jejich nejznámější počin asi Mafie
Altar- ten je právě na tom docela bídně, co jsem slyšel
Cinemax- nemá na kontě sice žádný hit (alespoň si nevybavuju), ale už pěkných pár let se drží slušně nad vodou a dává lidem (mimo jiné 3D grafikům) práci
BlackElement- zrovna jim vyšel Alpha Prime, koukni na recenzi třeba na Tiscali, herně se to sice podle všeho moc nepovedlo, ale za grafiku (3D) se rozhodně stydět nemusí
Bohemia Interactive- další firma, co u nás funguje na poli 3D her, jejich hra Operation Flashpoint zaznamenala celosvětový úspěch, teď jim vyšel nebo vychází nějaký titul, na který si nemůžu vzpomenout a taky je ve vývoji OF 2
To jsou jenom herní FUNKČNÍ české firmy, co se drží a dělají něco ve 3D. Ve filmových a postprodukčních firmách přehled nemám, ale existují a fungují taky. I když občas někdo hořekuje, že je to u nás s grafikou špatný, úroveň lidí nízká apod., není to rozhodně tak zlé, stačí se podívat na úspěchy, co lidi od nás (a ze Slovenska) dosáhli.