Právě je pát lis 01, 2024 12:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát črc 28, 2006 3:43 pm 
..
..

A jeste jedna vec....Nekde hned na zacatku teto vetve se hovoti o Empty objektu a podobne. Co se pod timto nazvem skryva??
A clovek co zakldal tuhle vetev se ptal na natoceni textury...V menu "obrazek" je mozne zapnout otoceni textury o 90 stupnu a to nejde nastavit natoceni o libovolny uhel?? Pripada mi to zbytecne prekomplikovane aby se velikost a natoceni textury ridilo jinym objektem....Kdyz sem zacal s mapovanim v Blenderu pripadlo mi pomerne intuitivni a jednoduche ale postupne narazim na rekl bych "zakladni" veci ktere jsou (oproti jinym programum) nedotazene nebo spis pretazene...Nebo je to jen muj dojem?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 29, 2006 2:04 pm 
..........
..........

Citace:
Pripada mi to zbytecne prekomplikovane aby se velikost a natoceni textury ridilo jinym objektem....Kdyz sem zacal s mapovanim v Blenderu pripadlo mi pomerne intuitivni a jednoduche ale postupne narazim na rekl bych "zakladni" veci ktere jsou (oproti jinym programum) nedotazene nebo spis pretazene...Nebo je to jen muj dojem?

Blender ma pouze jinou logiku, nez byva u programu jinych vyrobcu obvykle.
Tim netvrdim, ze je to spatne - proste jine. Je to jen o zvyku.
K prvni otazce: G_Taurus to napsal vyborne. Nevim, co bych k tomu napsal vice. Mozna to trochu uporadat.
-mas objekt s texturou a vytvor empty objekt (kdekoli.)
-pokud budes chtit hybat s objektem, tak radeji s nim empty sparentuj (empty jako zavisly)
-v nastaveni textur dej mapovani na Object a za nej napis jmeno empty objektu (Empty nebo Empty.001...)
- natacenim a posouvanim empty menis orientaci a polohu textury
To je vse

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 29, 2006 3:05 pm 
.....
.....

Aha, tak to šlo o ten druhý problém - aby bola textúra natočená.

Odpoveď vlastne padla na začiatku fóra. Vytvoril som si mimo zorné pole kocku. Do mapovania som dal Object a vedľa tlačítka Object je pole, do ktorého sa dá napísať meno tej kocky (napr. Cube)

Keď sa otočí kocka, otočí sa textúra.

Ale ešte jedna dôležitá vec - po tom, ako sa nastaví mapovanie, musia sa dvierka nastaviť ako Parent (Ctrl P) na tú kocku, aby textúra neostala stáť pri otáčaní dvierok.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 29, 2006 4:17 pm 
..........
..........

Vsak jsem to psal. Sparentovat empty s krychli. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 29, 2006 5:22 pm 
..
..

Aaaha....Ale ted tedy i to prijde taky jako slozitejsi...protoze se mi jakymsi zahadnym zpuseobem podarilo pres UV......A nejde tedy textura mapovat podle objektu na ktery se nanasi???
Jestli pokladam blbe otazky tak se omlouvam...
Ale jeste k tomu zde popsanemu systemu...muze byt empty objekt umisten v jine vrsve a ta muze byt vypnuta aby objekt nezavadzal ve scene? Tedy: Lze sparentovat objekty v ruznych vrstvach tak aby se na rodici neprojevilo vypnuti vrstvy ve ktere je "dite".
Opet diky!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 07, 2006 7:29 am 
.....
.....

To Pitris: Sorry, nevšimol som si, že pribudla strana 2 do diskusie...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]