Právě je ned lis 24, 2024 3:08 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv črc 15, 2004 5:38 pm 
..............
..............

Tolovi rady a nejen jeho. :D

TOL 11.01.2004 14:29:26 LINK REPLY [ MEMO ]
Muhehehehehe!!!!
Chlapi takže Blender má extrudování podél normály a má ho už několik let, jenomže já d*b*l jsem na to nepřišel, až teď Takže když chcete extrudovat podél normály, vyberte face, který chcete extrudovat, dejte e jako extrude, pak tu operaci pravým myšidlem zrušte- vertexy se vyextrudují a zůstanou na svém místě. Teď dejte Alt+s -pod touhle zkratkou je normálně funkce shrink/flatten, která pracuje právě podél normály
Takže krátce pro extrude po normále je kombinace (v tom Blenderu se někdy dělají komba jak v Mortal Kombatu, což? )
Docela rychlé a funguje to
Blend on, blend well...

TOL @ 25.04.2004 17:37:25 LINK REPLY [ MEMO ]
Area light funguje trochu jinak, než ostatní světla, protože má trochu jinou povahu. Jeho intenzita je závislá nejen na parametru Intensity, ale i na jeho velikosti a na parametru Dist.
Obvykle začínám tak, že světlo tak o 2 jednotky zmenším (scale s přidržením Ctrl), dám Dist na 3-5 a pak si s tím teprve hraju. Když potřebuju přisvítit, zvětším světlo, když nedosvítí na stěnu, tak opatrně zvětším Dist.

TOL @ 25.04.2004 20:00:01 LINK REPLY [ MEMO ]
Pamatuj na to, že vodní hladina je jako obrovské zrcadlo a i když se na moři odraz oblohy a objetů na hladině různě láme a zaniká, vždycky je alespoň trochu a alespoň z některých úhlů vidět, zvláště když je hladina klidná:)
Na vlny použij jako bump mapu stucci, předpokládám, že jsi použil Marble a nevypadá to moc realisticky.

G_TAURUS @ 13.06.2004 14:24:10 LINK REPLY [ SMAZAT / MEMO ]
Nevite nahodou nekdo jak se v Blenderu prirazuje 1 material vice objektum zaraz? Opravdu me nebavi prirazovat material po materialu.
TOL @ 13.06.2004 14:26:15 LINK REPLY [ MEMO ]
Když je všechny pospojuješ do jednoho objektu a ony nebudou mít žádný materiál předtím, tak přejmou materiál od toho objektu, který nějaký má. No ale pak ty sítě zase musíš ručně rozpojit, takže je otázka, co je rychlejší. Záleží na situaci

LEI_WULONG @ 01.05.2004 18:34:19 LINK REPLY [ MEMO ]
Jde nejakym zpusobem udelat, aby dva meshe na sobe byly zavisly? Myslim jako, ze bych mel treba jeden hlavni a dve jeho vedlejsi kopie treba nekde uplne jinde a kdybych upravil ten hlavni, tak by se to promitlo do tech dvou?
QUANDASIM @ 01.05.2004 18:40:18 LINK REPLY [ MEMO ]
Musis dany mesh skopirovat pomoci alt+d
potom veskere operace provadene v edit modu se budou aplikovat na vsechny akto skopirovane meshe.

TOL @ 11.05.2004 14:30:35 LINK REPLY [ MEMO ]
Area lights jsou jediná raytracovaná světla, která umí hladké stíny.
Pak ještě existuje finta, že toho rozmazání dosáhneš tím, že dáš blízko sebe několik nízkoenergetických světel s raytracovanými stíny, ale podle mě je to tak trochu prasárna-vhodným nastavením spotu uděláš prakticky to samé a doba výpočtu bude nesrovnatelně nižší.

SC00TER @ 22.05.2004 12:14:22 LINK REPLY [ MEMO ]
ahoj, chtel jsem se zeptat(jsem v blendru uplnej zacatecnik) jestli nekdo nevi jak priradi material mezi jednotlive vertexy - treba kdyz mate "cube" aby kazda strana mela jinej matros. Diky :o)
TOL @ 22.05.2004 12:22:09 LINK REPLY [ MEMO ] [HLCheck modul 15:20:39]
Vyber vertexy, kterým chceš přiřadit materiál, v Edit buttons (Editing- F9) klepni ve sloupci Materials na New a potom na Assign. Vyber jinou skupinu vertexů a postup opakuj.

Předmět příspěvku: JO!
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2004 2:03 pm 
..
..

Dobra rada se vzdycky hodi, zvlast extrudovani po normale :!:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2004 4:36 pm 
..
..

Citace:
Vyber vertexy, kterým chceš přiřadit materiál, v Edit buttons (Editing- F9) klepni ve sloupci Materials na New a potom na Assign. Vyber jinou skupinu vertexů a postup opakuj.

Nevím jestli se tak děje jen u mě, ale když to provedu takto, tak ten materiál dostane celý mesh...když chci více materiálový mesh nutí mě tam vsunout ještě stisk select...takhle to teda vypadá new --> select --> assign

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2004 4:41 pm 
_
_

KarelGO píše:
Citace:

Nevím jestli se tak děje jen u mě, ale když to provedu takto, tak ten materiál dostane celý mesh...když chci více materiálový mesh nutí mě tam vsunout ještě stisk select...takhle to teda vypadá new --> select --> assign

Pokud mesh do té dosud nemá vůbec žádný materiál, tak se ten nový skutečně přiřadí celému objektu. Proto jsem taky psal, že ten postup musíš opakovat- tzn. přiřaď nejprve jeden materiál, aby tam byl nějaký základ a až pak vyber některé vertexy a jim přiřaď druhý materiál :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2004 6:35 pm 
..
..

trochu jsem se zamotal v materiálech, tak proto to nešlo...no, ale pokud to chce někdo jiný podrobněji, tak tady link od G_Tauruse :

http://www.linuxgraphic.org/section3d/b ... 1-ang.html

mi celkem hóóóóóódně pomohle :wink:

tol: jinak to funguje, tak jaks říkal :D ,teÄ

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]