kaucukovnik: ahoj jsem taky ortodoxní zastánce rozložení na šířku
taktéž mě ty paletky na výšku hrozně se....
každopádně pokud se odprostíš od klasické tvorby materiálů to znamená posouvátka v té paletce a budeš to řešit přes nody tak ti odpadne šíleně moc starostí, a přes nody pak spravíš rychlejším a jednodužším způsobem hezčí materiály, jen je třeba to trošičku prozkoumat
ohledně zkratek si vše můžeš nabindovat tak jak chces ;) ale moc to nedoporucuju protoze alespon neco je stale pod stejnyma skratkama
Jokem: neboj těch lidí je víc jen to nedávaj tolik nahlas, ale totálně mě naštvalo když sem se dozvěděl že rozhraní na šířku nedělali jen proto že je prý málo lidí co ho využívalo!!! tím mě celkem dost vytočili :( co by jim to udělalo kdyby tam dali alespoň plovoucí paletky který by si zachovali poslední rozložení.... ach jo :( nevím jak je to teď stále jaksi pracuji schyzofreně ve 2.49 a poslední verzi 2.6X ale dříve se dokonce text po nějaké době rozsypal když člověk pracoval s rozložením na šířku, rozházeli se fonty atd.
Marek: to je sice pravda ze je to navrzeno na vysku ale je to ciste populistycky krok od vyvojaru kteri se nechutne inspirovali komercnim softem ala max a maya, ja nerikam ze to co bylo ve starsich verzich bylo neco super, ale mohli to alespon z principu zachovat pro starší uživatele...
ano rozlozeni mi klidne pri prvnim nastartovani mohlo nazkocit na vejsku ale meli mi dat kurnik moznost si to upravit, ja nechci skyn ala 2.49 ja chci jen moznost si podobný rozlozeni jako ve stare verzi... zkus si treba scroling v horizontalnim rozlození to je proste neco uplne dementního ani paletky se nedají prehazovat protoze se jednotlive shluky funkcí nesdruzuji tak jako ve stare verzi pod paletky (alespon vyzualne ne programove ano), no proste tohle vidim jako totalni výsměch lidem co ai zvykli na jinou cestu kterou blender razil a na kterou si zvyklo celkem dost lidi, tohle je proste od nich velkej kopanec....
kazdopadne kluci bude to chvili trvat budete i tak nastvany ale pak si i presto zvyknete a delsi dobu akorat vydrzite u 2.49 :D