Právě je sob lis 23, 2024 1:23 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: malware v Blenderu?
PříspěvekNapsal: stř úno 02, 2011 7:02 pm 
....
....

Dobrý den. Tahle otázka vlastně úplně nesouvisí s grafikou, ale s Blenderem ano. Jde o to, že poslední dobou se mi v něm při práci množí všemožné poruchy, zhruba tak každý týden aspoň jedna - třeba se mi přestanou přidávat objekty, přestane fungovat Rotate a Stretch nebo mi střižna ukusuje části videí... Je mi to divné, žádný jiný program v mém počítači nemá potíže a že by někdo psal viry specializované na Blender, to mi přijde dost ujeté... Chtěl jsem se jenom zeptat, jestli někdo nemáte podobné zkušenosti a třeba nějakou radu, jak se před tím chránit... Jo, a ještě jednu malou otázečku na grafiku: proč se kopie objektů přes Duplicate nedají používat v animaci samostatně? Když dám dvěma takovým objektům různé animační klíče, kašlou na ně a pohybují se dál podle stejného - i když vzhledem k mým potížím si nemůžu být jistý, jestli to taky není porucha...

Předmět příspěvku: Re: malware v Blenderu?
PříspěvekNapsal: stř úno 02, 2011 7:36 pm 
.....
.....

Když si zduplikuješ objekt kterýmu už si přidal jakýkoli key tak se mu automaticky přidá i akce. A když si ten objekt pak zduplikuješ tak mu zůstane stejná akce s původním objektem. Stačí teda když s vybraným objektem vlezeš do Action editoru a přidáš mu novou akci.

Blender používam dost často a žádný problémy s nim nemam. A když na nějakej narazim tak po chvíli bádání stejně většinou zjistim že dělam něco špatně já a ne blender. Toť moje zkušenost.

PříspěvekNapsal: stř úno 02, 2011 8:54 pm 
.....
.....

mno nemyslím si, že by v Blenderu byl jakýkoliv (úmyslný) škodlivý kód, leda že bys používal nějaký nestabilní build, který by ti způsoboval tvoje problémy.

PříspěvekNapsal: čtv úno 03, 2011 12:57 am 
....
....

No, používám zazálohované kopie jednoho souboru, vždycky když se pokazí, načtu další kopii a od nejbližší změny záběru v animaci pokračuju s novou kopií. Takže je možné, že ten jeden soubor měl od začátku nějaké poškození... Samozřejmě mě taky napadlo, jestli jsem třeba v nevědomosti někde na něco omylem nekliknul nebo něco někde nenastavil špatně - ale neumím si představit nic, co by mi třeba v OM zablokovalo Rotate a Stretch a posouvání přitom ponechalo v pořádku. Nebo co by mohlo způsobit, že na Add čehokoli se mi sice ukáže ve výkazu objekt jako přidaný, ale nikde tam není a nedají se ani přidávat vertexy...
Jinak s těmi kopiemi: stalo se mi konkrétně to, že jsem zduplikoval plane, se kterým jsem teda už předtím pracoval a klíčoval ho normálně přes I, každé z těch dvou kopií pak na stejném framu nastavil jiný polohový klíč, ale obě jezdily pořád spolu, podle toho posledního nastaveného. Myslím, že s tím by mělo jít něco dělat, jinak by celá funkce Duplicate byla těžce na prd, použitelná leda při tvorbě statických obrázků...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]