Právě je pát lis 01, 2024 8:27 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Export z blenderu do Povray
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2006 10:06 am 
..
..

Funguje někomu v novém blenderu export do povraye?
Chtěl jsem srovnat výsledky internalu a yafraye s povrayem a nepodařilo se mi vyexportovat scénu. Skripty povanimu se zasekly na importu %POVANIMVERSION, a to jsem vyzkoušel všechny kombinace skriptu a blenderu (nefungovala ani 2.37 na kterou byla jedna verze povanimu přímo šitá). Používám Python 2.3.

//přepsán název threadu na vystihují obsah, kvůli lepší orientaci na fóru. G_Taurus

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2006 11:35 am 
..............
..............

Me funguje skript bez větších problémů v Blenderu 2.41 s Pythonem 2.23 a Povrayem 3.6.. :)

viz. i když pro starší verzi, beztak jsem tak pokračoval i dnes,některé časti třeba s verzí pythonu ber s rezervou

Citace:
Instalace skriptu (psáno pro verzi 2.33) instalace probíhá kopií souboru povanim233*.pyc do kořenového adresáře Blenderu.Dále k běhu skriptu potřebujete mít nainstalovanou danou verzi interpreta Pythona, doporučuji Python 2.2, protože novější verze 2.3 nemusí být kompatibilní se všemi skripty.Též nepřináší skoro žádné stěžejní vylepšení. Před nedávnem byla vypuštěna alpha verze python 2.4, ale s ní nemám téměř žádné zkušenosti.Dále vám již nic nebrání k tomu, aby jste využívali možnost exportu do formátu .pov což je surový text popisující vaší scénu.

odsud http://www.blender3d.cz/drupal/?q=povra ... a63f506923

Samozřejmě je potřeba se vyznat aspoň všeobecně v Povray kódu, aby jsi si ho mohl zeditovat a upravit do použitelnější podoby.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2006 11:55 am 
..
..

Ten odkaz znám, ale vypadá to, že problém bude v blbě udělaném *.pyc a ne v blenderu.
Ve starém pythonu 2.2 to asi nevadí. Ale já mám k dispozici python 2.3 a2.4 a starou 2.2 si instalovat nechci. Jinak v konzoli jsem našel toto:

ImportError: Bad magic number in /usr/bin/povanim239_01.pyc

takže problém s importem zkompilované knihovny .pyc není v tom, že by ji loader nenašel, ale že je blbě udělaná. Bohužel ti frantíci, kteří to produkují, neposkytují rozumné zdroje.
takže doplňuji otázku: Má někdo ten povanim script, který funguje na pythonu 2.3?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2006 12:13 pm 
..............
..............

Ja pouzivam radu 2.2, protoze mi na ni jede vetsina skriptu jak starych tak novych... Az narazim na skript ktery mi pod ni nepojede tak teprve potom budu premyslet o nove verzi.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2006 1:54 pm 
.........
.........

Mám povray 3.7 i skrypt a python 2.3,2.4 a funguje mi to...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2006 2:26 pm 
..
..

Můžete mi ten script+.pyc poslat, prosím, mailem?
Stáhl jsem nějakou cvs verzi pro python 2.3, ta po drobné opravě funguje v blenderu 2.37, v 2.41 zatím nikoliv. Ale díky aspoň za to, je pořád snažší mít dvě verze blenderu než udržovat tři verze pythonu a jeho knihoven...
Ale chce to manuál ;-)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]