Právě je sob lis 23, 2024 1:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 9:36 am 
.......
.......

Presne tak, poziar by som teda vobec neriesil. Mne tu bezi comp tiez uz par rokov v kuse ( v praci) za A a za B, pokial mas intela (neviem ako je to u AMD), maju vlastne ochrany tz: ak sa dostane procak nad teplotu ktora je prenho limitujuca sam sa podtaktuje aby sa ochladil. Ja mam 4jadro a minule som renderoval s teplotami jadier 99 91 95 97. Je pravda ze ma to zarazilo takze som ho nechal takto bezat len 10 min. Normalna prevadzka je ale 60 umna (pri renderovani na nepretaktovanom cpu).

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:53 am 
....
....

Siso píše:
Presne tak, poziar by som teda vobec neriesil. Mne tu bezi comp tiez uz par rokov v kuse ( v praci) za A a za B, pokial mas intela (neviem ako je to u AMD), maju vlastne ochrany tz: ak sa dostane procak nad teplotu ktora je prenho limitujuca sam sa podtaktuje aby sa ochladil. Ja mam 4jadro a minule som renderoval s teplotami jadier 99 91 95 97. Je pravda ze ma to zarazilo takze som ho nechal takto bezat len 10 min. Normalna prevadzka je ale 60 umna (pri renderovani na nepretaktovanom cpu).

Přesněji frekvence zůstane stejná akorát se začnou přidávat prázdné cykly, takže je to pomalejší. AMD to má také. A od několika lidí vím, že se paradoxně nová čtyřjádra díky tomuhle dají provozovat i bez jakéhokoliv chlazení. Akorát to bude pomalé.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:11 pm 
..........
..........

vratil som sa zo skoly a PC je cely...snad to vydrzi este jeden den bezo mna renderovat...asi ho necham obe jadra...nech je to rychlo...

LOL, ale je to pocit, ked vzdy sa blizim k domu a vyzeram...dom je cely...uff...ziadne zhorene okno...uff...pridem do bytu...ziadny smrad...uff pridem do izby, ziadna ujma, uff!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:14 pm 
.......
.......

a citil si uz ako to fajne vonia ked ti zhori zdroj, tak 650W, alebo este lepsie RAM? Obidva maju jedno spolocne: neda sa vyvetrat miestnost. :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:20 pm 
.....
.....

Naštěstí mi nikdy nic neshořelo, ale zdroj mi odešel 2x (nebo jsem ho sám nějak šikovně odprasil) :roll:
Ale kamarádovi odešla grafika, to je taky pěkný smrádek :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:20 pm 
.....
.....

pokud shori procesor, tak je to proto ze je spatny chlazeni a nebo je proste moc pretaktovanej. normalni pocitac i kdyz pobezi porad tak neshori a pokud ano, tak kvuli zavade (a to samozrejme lze reklamovat v zarucni dobe). nejlepsi je podle me procesor ani grafiku netaktovat ani jinak neblbnout a clovek se pak nemusi bat.

mimochodem, tenhle burnt chip me pobavil nejvic http://images.teamsugar.com/files/upl1/ ... review.JPG :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:29 pm 
.......
.......

2joxer: Intel procesor neshoří prostě NIKDY. Taktovat to můžu jak chci a i když to pustím bez chladiče tak se nic nestane. Akorát třeba nenabootuje systém. Ale že by začal hořet? To se stávalo naposled nějakým AMD procesorům tak před pěti lety... že normálně chytli plamenem :)..

Grafika může shořet pokud jsou špatně chlazené napájecí mosfety, ale jádro neshoří. Má s tím problém třeba moje GK (8800GT).. pokud chladím jen jádro tak začne házet artefakty a mohla by se poškodit. Pro to mam mosfety polepené malými chladiči. No to byste museli vidět :lol: :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 10:37 pm 
..........
..........

ja mam PC neposahany...tusim otvoreny ani nebol...cize urcite nic nie je posahane...vsetko original...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 11:44 pm 
 ...
 ...

Toho, že by ti shořel počítač bych se nebál. Opravdu se to může stát jenom při závadě. Když jsem zkoušel Luxrender, tak jsem renderoval kolem 24 h denně běžně, PC jede třeba 3 dny v kuse a žádný problém. Takže během školy bych si s tím hlavu nelámal. Navíc různé servery jedou celé měsíce a taky se nic neděje.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 12:51 am 
.....
.....

Sagi: no horet plamenem sem nemyslel, to se mi ani nezda ze by bylo mozny snad :D ale jinak souhlasim, kdysi sem mel AMD a to sem odpalil (a to nebylo taktovany, jenom odesel vetrak), od ty doby uz taky jedine intel

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 7:03 am 
..........
..........

na starom PC sa stavalo, ze zastavil ventilator a o takych 15 minut naplnil izbu PC taky smradecel...ono som musel ten ventilator rozbiehat rucne...potom sme ho museli vymenit...niekedy takto bezal PC niekolko hodin bol horuci jak prasa a nic sa nestalo (co sa cudujem!!!)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 8:13 am 
.......
.......

joxer, sagi: vy davate prednost predrazenym procesorum od intelu? :? AMD+ATI jsou nejlepsi znacky(pro me) ... amd zvladlo nataktovat phenom2 na stabilnich 5ghz..(sice chlazeny dusikem, ale stabilni a plny vykon) ja preferuju jedine AMD, protoze nemaj predrazeny procesory a vysoky vykon..v posledni dobe sem nevidel v emem okoli jedinej odpalenej procesor AMD, kterej by nebyl taktovanej..da se rict, ze AMD maj tedka nejlepsi procesory pomer cena/vykon na trhu..kdyby se vam zdalo, ze pisu nesouvisle, tak se predem omlouvam, vcera sem slavil narozeniny a jeste tedka to cejtim xD

btw opravdu se nemusis bat, ze ti to shori..jak sem psal..procesor 100-120°C, a kdyby si renderoval s Nvidii, tak grafika muze mit podle dratku az 140°C..neni se ceho bat..jednou sem renderoval prez noc a prez skolu a v pohode..sice mel procesor cca 80°C ale jeste mel rezervu .. ;)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 8:49 am 
.......
.......

2Váca:

Rozhodně tu nechci zakládat žádný flame. Je mi úplně jedno jestli to má na sobě značku AMD nebo Intel. Jenže frekvence není všechno a v době kdy jsem já procesor kupoval bylo E8200 od Intelu naprosto nejlepší v poměru cena/výkon. V té době bylo AMD na hony vzdálené brutálnímu výkonu tohoto dvoujádra, které šlo snadno taktovat až o 40%. Navíc AMD v té době nemělo procesory na 45nm a to je pro mě obrovská výhoda protože teploty nepřelezou 40 stupňů a celkově je procesor stabilnější po přetaktování. Myslím, že i v dnešní době by pro mě byl Intel jasná volba, přestože je cena o něco vyšší.

Co se týče GK, tu jsem kupoval čistě kvůli Blenderu. Kdybych věděl, že budu dělat v Maye, tak koupím ATI, protože ta si s ní rozumí víc. V té době byla ale 8800GT opravdu boom, takže jsem se nechal zblbnout. Jsem s ní ale spokojený a žádný problém nemám. (Až na nefunkční AA v 3D softech.)

Příště Quadro. 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 1:16 pm 
.....
.....

ja uz prave tech procesoru i grafickych karet mel hodne, a proste z moji zkusenosti je zase jasna volba intel+nvidia...
jinak nechat pocitac zaplej se clovek vazne nemusi bat, obcas neco renderuju treba i tejden v kuse, pocitac proste bezi na plnej vykon tejden a zadny znamky poskozeni...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]