V první řadě zdravím všechny, kdo se odvážili (opovážili) číst tento topic.
Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl založit si ještě těsně před koncem soutěže WIP topic. Nejenom proto, že na svém příspěvku dělám jen posledních několik dní, ale také proto, abych případně mohl dořešit u mne tak problematickou světelnou hladinu nebo něco doupravil dle profi rad.
V první řadě bych chtěl upozornit, že vím co je zadání soutěže a také jsem se snažil chvíli jít klasickou cestou i když ne tak úplně. Ale můj pokus o moderní, atypycký, obří maják se nevyvíjel tak dobře, aby mě to naplňovalo .. viz fáze, ve které jsem to asi po 3 zasednutích k blenderu usekl ...
.....
Tak jsem se rozhodl podívat se na téma z jiného úhlu. Po přebírání možného návrhu Policejního majáčku jsem usedl na verzi přírodního "majáku" jakožto světlušky ukazující cestu (obvykle tu špatnou) turistům.
Nikdy jsem ještě nedělal žádný zvíře, ale tak podle reference jsem si udělal model a řešil jsem jak nakonec tu světlušku umístit a nakonec jsem se rozhodl pro tuto variantu. Kdyby to někdo nepoznal, což je ostatně dost velká šance, tak to je světluška sedící na dřívku, které je kousek nad travnatou plochou u začínající skály, která je v pozadí. Dost suché pozadí je proto, že jsem měl stejně v úmyslu udělat DOF, jak je teď.
To bylo něco málo na úvod ..
Pokud to nechcete číst můžete přeskočit sem na obrázek ↓ Zde je tedy obrázek alternativního majáku.
Feel free to comment. Thx.