Právě je pon úno 17, 2025 4:44 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2009 11:44 pm 
.......
.......

Bumpe.. Musím ti oponovat. Přechod na jiný soft není nikdy snadný a tohle ti potvrdí každý grafik. Max má s blenderem společně možná tak ty vertexy a tam to s nadsázkou konci. Pro maxare musí být utrpení hledat mezi blender buttony nástroje, které byl zvyklý používat denně.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2009 11:49 pm 
666
666

Sagi píše:
Bumpe.. Musím ti oponovat. Přechod na jiný soft není nikdy snadný a tohle ti potvrdí každý grafik. Max má s blenderem společně možná tak ty vertexy a tam to s nadsázkou konci. Pro maxare musí být utrpení hledat mezi blender buttony nástroje, které byl zvyklý používat denně.

Troufnu si nesouhlasit, Lady Ivana možná si ji ještě někdo tady pamatuje začínala na Blenderu lízla si Cinemu a 3D MAX zkrotila rychle taky. A když jsem to viděl tak jsem pomalu začínal mít mindrák jak se v tom rychle orientuje.
Proto tvrdím, že je to případ od případu (člověk od člověka) a také jak komu daný soft padne do ruky. :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 12:04 am 
.........
.........

Začínají tu být náznaky zvrhující se do off topicu...

Bumpkin: my už jsme si to řekli... :wink:

kapo: reaguješ sice trochu přehnaně ale i tak s tebou souhlasim...

SirThomas: na Kapovu reakci jsi také reagoval "ukvapeně"...né všechno zlato se třpytí...

Věřím, že někdo má talent a dovede se softwarem divi, ale většina lidí se za týden naučí leda základy ovládání sotwaru...ať už umí pracovat s mesh objekty nebo ne...
Ovládání je u každého programu jiné...a to se dle mého názoru nedá zvládnout za týden...

Ale což...každý jsme jiní a jinak reagujeme na změny, nebo na změny máme více času...Proto si myslím, že je zbytečné příliš horlivě reagovat na některé posty a spíš to nechat plynout a reagovat jen na umělcův výtvor...toť můj názor...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 12:33 am 
.............
.............

Kapo: ja jsem nerypal jen sem se pozastavil nad tim jake jsou tu obcas prehnane reakce na novacky a ma reakce nebyla o nicem zlem to si z ni udelal az ty, k modelu jsem nerekl ani sluvko tudis by si mel zaradit spatecku!!!

SirThomas: jj je to mozne :wink: podle tutorialu se da ucit rychle :wink:

Genom: to mas sice pravdu ze je to uz trosku off ale nazor snad clovek vyslovit/napsat muze :wink:, a neveril by jsi co kolikrat dokaze dobra motyvace (odmena ci kdyz te tlaci cas) to se clovek nauci ovladat soft hoodne rychle :wink:

napisu neco k modelu,
klavesnice je dobre propracovana, sem zvedavej jak se na ni poperes s mapovanim, k monitoru a bedynkam se nebudu zatim vyjadrovat protoze tam schazi dost detailu nebo aspon poradne to promodelovat :wink: docela bych bral videt wir klavesky bez subsurfu :) jestli nemas sem tam neco hodne zahusteny ale uz ted vypada dost dobre :wink:

Naposledy upravil Bumpkin dne pát bře 13, 2009 12:52 am, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 12:45 am 
..
..

Tak chlapy nehádejte se. Přechod z Maxe do Blendru byl docela děs. Ale učil mě Dzarda přes icq. A Bumpkin má pravdu že vertexi jsou všude stejný. Nejhorší na tom je že v Blendru je všechno jinak než v Maxu :( a když něco nevím tak se zeptám :D a jediný co nevím je jestli de v Blenderu nastavit kamera když se mi libí pohled v User Persp. Tak aby se tak kamera nastavila automaticky na ten pohled.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 12:51 am 
 ...
 ...

Jde: ctrl + alt +0. Jestli jsem te sprane pochopil :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 1:06 am 
..
..

Dík to je ono. :thumbsup: A ještě jedna otázka jak vám můžu ukázat wire? Jak to mám udělat? :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 1:17 am 
 ...
 ...

Kombinaci techto tlacitek. Obrazek pak ulozis jako normalni render (F3)

Přílohy:
wire.jpg
wire.jpg [ 5.43 KiB | Zobrazeno 2612 krát ]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 8:39 am 
....
....

na wire som zvedavy

inac ja som sa pokusal prejst z blendera na max, ale bol to fail, je to tam uplne ine ako v blanery, nic sa mi nedarilo

tak som zatial pri blenderi
a vlastne preco prechadzas z maxa na blender? co sa ti na maxovi nepaci?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 8:52 am 
..
..

U Maxe se mi nelíbila cena. :( 120 000 kč fakt nemám. Tady je ten wire doufám že je to ono. :D http://dinsba.wgz.cz/img/custom/wgz.cz/d/dinsba/227425-49ba01e031b7e.jpg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 10:48 am 
666
666

Genom píše:
Začínají tu být náznaky zvrhující se do off topicu...

Bumpkin: my už jsme si to řekli... :wink:

kapo: reaguješ sice trochu přehnaně ale i tak s tebou souhlasim...

SirThomas: na Kapovu reakci jsi také reagoval "ukvapeně"...né všechno zlato se třpytí...

S Genomem jsem si to už ujasnil v poště. Takže už to jenom rekapitulace. Nepřiměřené reakce budu zatínat hned v začátku, je mi úplně fuk co si o tom dotyčný a jiní myslí. Zodpovídám za tohle forum a myslím, že takhle kultivované prostředí bez spamu a lidí s IQ tykve se na českém webu hned tak nenajde.
Konec diskuze, pokud má ještě někdo výhrady tak do soukromé pošty jinak bude po zásluze odměměn. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 12:54 pm 
......
......

ešte ja by som prispel svojou troškou do offu. Je to skúsenosť, a každá rada je dobrá. Kvoli škole som vlani musel prejst na cinemu. celý môj prechod trval asi týždeň na rozdiel od maxu je totiž veľmi intuitívna (aj keď je pravda, že prispieť mohlo aj to jedno cviko, ktoré som v škole absolvoval a cvičiaca nás tam povodila po celom GUI). Za ten čas som vymodeloval scénu, a ak si zo mňa forseti nerobil srandu, tak som tento rok uvedený v skriptách ako príklad výbornej študentskej práce. Potom som robil animáciu, tá zabrala dokopy asi jedno doobedie a to som ešte pred tým, než som začal vôbec netušil ako že sa to tam má animovať.
Nakoniec som ale kvôli jeho rýchlosti pri práci prešiel naspäť k blendru.
Každopádne chcel som tým povedať asi toľko, že keď človek vie pracovať s jedným softom, nie je problém s trochou snahy prejsť na iný... Teda v porovnaní s tým, začať od nuly

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2009 4:25 pm 
........
........

tak ja se pro zmenu vratim k tematu. :)

klavesnice se mi libi moc. stran topologie to mozna nekdo ztrha (nevim, ja tomu zatim moc nerozumim), ale cert to vem. vysledek je nadherny.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2009 5:53 pm 
.............
.............

heh koukam ze sit mas na dost dobre urovni :wink: celkem i promyslena no sem zvedavej jak budes pokracovat, jinak nemusis si hned kupovat plnou verzi maxe, kdyz to budes mit k uceni tak staci jen learning edice a s tou by si se mel vejit max do 5-7 000kc :wink: :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2009 10:21 pm 
..........
..........

Bumpkin píše:
...tak staci jen learning edice a s tou by si se mel vejit max do 5-7 000kc :wink: :wink:

co je samozrejme drobnost :roll:

ja som aj chcel maxa, ale pre tie ceny...skusil som trial a videl, som ze casu to chcelo viac, tak som ho nehal tak...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]