G_Taurus píše:
..tahle scéna je kompozičně dobře, pokud se správně podíváš, tak je ve zlatém řezu...
ja by som len podotkol ze až tak úplne správne nie je... väčšina zátší, ktoré som videl sú v zlatom reze len ak sú rohové
a inak väčšinou stredovky
pričom hrana v pozadí je v zlatom reze
prípadne bývajú stranovo posunuté podľa farby pozadia aby odľahčili tmavú stranu
každopádne myslím, že kompozične by si to mohol trochu viac natlačiť na seba, nehanbil by som sa ani položiť dva predmety na seba
kamera by mala byť kolmá na stenu (aspoň aby nebol šikmý horizont)
putá by si zaslúžili mirror alebo aspoň HDR textúru (prípadne fresnel shader)
vibrátor by zvládol SSS
a teda aspoň mne osobne teda sa to zdá strašne ploché, takmer vôbec nevidno tiene predmetov, ktoré nie sú v priamom svetle, buď by to chcelo arealight od okna so shadow only, alebo nejaké výraznejšie AO, nech je aj keď mäkké ale nech tam tie tiene sú.
a ako sa už povedalo materiál dreva na stole je divný, imho aspoň mne to teda pripadá ako drevo natreté nejakou hnedou latexovou farbou a zdá sa mi to krajne nevkusné. Ak je to zámer tak fajn, ale inak buď ho daj surové (farebnejšia textúra, bump mapping, specol mapa, bez mirroru) alebo nejaké leštené a potom vypnúť, alebo bump a zvýšiť lesk.
ten čierny koniec vibrátoru býva ako už niekto podotkol skôr z tvrdej lesklej umeliny, toto vyzerá na čiernu gumu
ad okno, asi už všetko bolo povedané, akurát mi príde, že nevidno sklo, čo v protisvetle býva, jedine že by bolo 100% čisté...
ad stena, neviem, kto by maloval na surovú stenu kvetinky ako na tapetách, ale budiž...
tak asi toľko odomňa...
ale téma je luxusná