Ahoj,
sory dlouho sem nemel cas na forum :(
no asi takhle, jde o to kdo programuje Cycles...
Historie:
cycles programuje programator ktery delal na Radiencoveě placenem rendereru pro Cuda, a prvni varianta cycles byla pro cuda.
Druhá věc je že Cuda je jen GPU onli ;) a pokud das OpenCL muzes dat GPU+CPU a opet tim zvednes výkon ;)
Dalsi vec je ze na 560TI jede jak Cuda tak OpenCL ale jen ve verzi 2.61 novějsi verze nema volbu vyberu (alespon co jsem zkousel), renderuji tedy pres starsi verzi.
OpenCL a Cuda je hodne podobnee, ale OpenCL ma lepe naimplementovany Ati a frci to tam lip.
tak ze jak sem psal drive je dulezite co se bude pouzivat, ja osobne bych doporucoval Nvidii pokud pojedes na Win ;)
dneska je mezi Cuda a OpenCL jiz minimalni rozdil.
Tak ze premyslis dobre o 680 ;) dneska je to nejvykonejsi GPU jednochipový!!!
Ovvladace jsou vetsinou bezproblemove ;) (i kdyz posledni ovldace mohou ted blbnout... uz sem se setkval u dvou PC ze padaliu) staci jen prejit na predchozi verzi a je vse OK vetsinou!!
Pokud je 25 000kc s DPH jen za bednu (bez monitoru bez klavesnice atd. ) je to hodne slusna castka ;)
dale bych doporucil nekupovat posledni CPU od intelu (nerikam ze je spatne) jen se u nich objevila vada ohledne headspringu (ten plech co je pres CPU a dava se na nej chladic a chladici pasta). Intel presel na nový 3D tranzistory a to CPU se pak blbe chladí tak že bych vzal proverenou stavajci archytekturu od intelu ;). no s velkou pravdepodobnosti i5 nebo i7 2500 nebo 2600 (pokud netaktuje tak se vykasli na verzi K ma jen otevrene nasobice aby se CPU dalo taktovat)
deku dneska musim doporucit jen Asus Seberthot (nejlepsi pomer cena vykon a hned ji nebudes menit) hodne vytecna desk!!!
Bednu tu necham na tobbe to je dizajnova zalezitost....
Zdroj dneska asi jen Seasonic a alespon 650w ;)
tak procti a hod sem pak svuj nazor ;)