Ahoj Siso,
nejsem žádnej počítačovej expert, takže asi nedokážu moc poradit. Zkusim stejně ale pár obecnejch rad:
Obecně staré karty jako je gtx 580 jsou u konce podpory v Blender Cycles. Nejsem si jistej, jestli je vůbec novej blender 2.8 bude podporovat.
Na to, abys mohl mít zapojeno vícero výkonných karet potřebuješ jednak procesor s dostatkem PCI-E linek a druhak základní desku s dostatkem rychlých PCI-E linek. Amd Threadripper má 64 pci-e linek, takže k němu můžeš připojit 4 karty na 16x nebo 8 karet 8x. Samozřejmě k tomu ještě potřebuješ dobrou základní desku, co to utáhne a brutální zdroj. Pokud se nepletu, tak ty starý karty dost žraly a taky pěkně topily
.
Ber to ale s rezervou, nemám zkušenost se zapojováním více než dvou karet najednou a ty risery jsem taky nikdy nepoužíval.
Render farmu jsem zkoušel jen jednu:
https://render.st/Mají dobrý ceny a myslím, že mají i doplněk, který usnadní upload scény na ten jejich server. Nikdy jsem to ale nepoužíval komerčně, protože moje projekty mají většinou přes giga dat a uploadovat to se mi kvůli hodinovýmu renderu nevyplatí. Všechno co renderuju zvládnu vyrenderovat přes noc a mam to "skoro" zadarmo. Každopádně na jejich facebooku maj ukázky toho co renderujou a jsou to super věci, takže evidentně spousta lidí to používá.