Právě je úte zář 17, 2019 1:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 1:38 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
ahoj nevíte nikdo jak udělat například jak kulíčka jede bludištěm a dojete na konec kde bude na zemi červená čtverec nebo neco takového co telerpotne kuličku do druhé scény kde bude další kolo prosím vás hlavně co nejlehčejí takže pokud by bilo možno bez kodu a pokud kody musí byt tak my prosím napište přesný postup
_____________________________________________________________________________________________
předem díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 2:06 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 10, 2009 12:38 am
Příspěvky: 313
já jsem to ve své hře dělal pomocí collision...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 2:09 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Teleport je zbytočný, stačí ti len prepnúť na druhú scénu.
Na to máš actuator Scene -> Set Scene. Do kolonky SCE napíšeš meno druhej scény.
A keďže to potrebuješ prepnúť ak sa gulička dotkne nejakej plochy, takže na tú plochu prisáš senzor Collision,
prepojíš s controllerom AND no a pridáš si tam už spomenutý Scene actuator a prepojíš s controllerom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 4:18 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
de mi to podle toho návodu 2 ale tak abych nedelal další temata mám pár dalších otázek
_____________________________________________________________________________
1) nevíte jak až se teda telerpotnu do té druhé scény že bychmel jeden pohled a po třeba 5 vteřinách se mi zapla teprv hra
2) při přechodu do druhé scény bych chtela aby se mi zobrazil nápys ale aby zase po 5 vteřinách zmizel
3) stopky jsem tu sice našel ale takové divné mini čisilka vubec sem nepochopil co je na ních zajímavé chtel bych třeba do pravého rohu stopky které stopují čas za jak dlouho sem prošel bludiště no a nevím jestli to není moc ale z toho času potom by se dělali vysledky a v hlavnim menu hry bi to bylo napsané třeba první level a tam nej vysledky
________________________________________________________________________________
trochu přehnané ale předem díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 7:01 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
prosímmmmmmmmmmm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 10:46 am 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Zastaviť hru na istý čas by bolo dosť pracné. Nieje to zložité, ale vlastne každý pohybujúci sa objekt by si musel ošetriť v logic bricks.
Ak by to boli objekty ktoré napr padajú, tak to by sa muselo ísť cez script. Tiež by bol problém zastaviť animácie ktoré niesu závislé na premenných.
Ďaleko jednodukšie by bolo spraviť medziscénu, ktorá bude mať obrázok z tej scény do ktorej chceš ísť a po 5-tich sekundách prepnúť scénu.
To by riešilo aj druhý problém. Stačilo by dokresliť do obrázku daný nápis, alebo ten nápis spraviť ako nový objekt.

Keďže si stopky už našiel, tak už len musíš nejako zvizualizovať ten čas.
Hlavný časovač si premenuješ na Text.
Potom už len musíš objekt na ktorom je čas upraviť tak, aby zobrazoval text.

Tu máš nejaké tutoše na postup.
http://www.tutorialsforblender3d.com/Ga ... eps_2.html
http://www.blending-online.co.uk/8501/17001.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 3:06 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
no tak nic zaprvé dát text do GameBlendru umím takže ty odkazy moc nepomůžou a zadruhé našel jsem návod na stopky ale nak tam není popsané jak na to vy ste tam dal odkaz kde ty stopky mají byt ale ten odkaz je nefunkční tak nevím no :cry: :cry: :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 4:03 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Ten čas bude jednoduchý.
Keď máš už textový objekt, tak premennej Text zmeň typ na Timer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 10:20 am 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
ani nevim o čem mluvite naki timer nebylo by možné sem dát blend. abych si to prošel prosím
a ještě jak mam udělat mezi scénu jako normální ???? jestli jo tak jak mám načasovat aby zachvíli přeskočila


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 10:55 am 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
skoušel jsem to ještě jednou podle tohoto návodu

http://www.blending-online.co.uk/8501/17001.html
je tam že mám jaksi zaškrtnout tex ale poté co to udělám vždicky když zapnu hru vše zmizí??? :x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: teler pot neboli level 2
PříspěvekNapsal: pát dub 16, 2010 1:18 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
Prosím


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz