Právě je pon zář 16, 2019 4:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jak zobrazit objekt pri mouse over
PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 2:37 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 15, 2005 10:57 pm
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Chtel bych nekoho z vas pozadat, zda by mi nemohl pomoci s nasledujicim:

- po najeti kurzorem nad objekt zmenit jeho pruhlednost (nebo ovlivnit pruhlednost jineho objektu)
Nebo nechat jiny objekt presunout na urcitou souradnici. Ve vysledku je mi to jedno jak se vysledku dosahne (i kdyz do budoucna bych rad aspon trochu tusil jak s tim pracovat).
UZ jsem neco vygoogloval, ale stalo by mne to spoustu casu a nervu to dat dohromady (to jsem si jisty uz ted) a pro nektere z vas je to trivialni poptavka.
Tak jestli mate nekdo chvilku mi takovy soubor vytvorit budu vam vdecny.

Pro jednu ukazku potrebuji, aby se nad tlacitkem objevil obdelnik s textem.
Flash se mi k vuli tomu stahovat nechce. Je to jen ukazka funkce.
Diky moc
Prosim spise o blend nez pouze vysvetleni. V BGE jsem uplne novy a na studium ted nebude cas.

Jo kdybych si chtel hodne vymyslet tak po kliknuti nad tlacitkem by se zobrazila dalsi Scena (jako aktivni link na jinou stranku webu)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak zobrazit objekt pri mouse over
PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2010 3:04 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 30, 2005 11:03 pm
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno-venkov
Není to asi uplně co hledáš, ale snad by ti mohlo pomoct jedno moje starší menu


Přílohy:
3d3 .blend1.rar [235.44 KiB]
75 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak zobrazit objekt pri mouse over
PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2010 4:04 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 15, 2005 10:57 pm
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
diky moc, vypada to dobre :) zkusim se tim prokousat . . .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak zobrazit objekt pri mouse over
PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 2:10 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Tu je moje riešenie.
Nemám tam vyriešenú priehľadnosť.
-Po kliknutí na objekt objekt zmení pozíciu, alebo sa zmení pozícia iného objektu.(v blende tie dve kocky)
Objekt musí mať 3 premenné:
boolean move - true pretože chceme pohybovať
string ob - meno objektu s ktorým sa má hýbať(svoje vlastné alebo iného)
string poz - pozícia kam premiestniť(x,y,z).
-Po prejdení kurzoru nad objekt sa ukáže popis a po kliknutí sa prepne scéna.(v blende dva kvádre hore)
Objekt musí mať 3 premenné:
boolean lin - true pretože ide o "link".
string link - meno scény kam sa prejde
string link_text - text ktorý sa má ukázať
-Po prejdení kurzoru nad objekt sa ukáže náhľad scény.(v blende guľa)
Objekt musí mať 2 premenné:
boolean nahlad - true
string scene - ktorej scény chceme náhľad
tento náhľad som moc nedomyslel a už ani neviem prečo som ho robil :D

Script je na kamere, vlastne ten všetko ovláda.
Ďalšia nutnosť ktorú treba vyplniť je na kamere premenná typu String info_ob.
Treba tam napísať meno objektu s textom(ten modrý zavináč).
Tiež je to robené s tým že na stránky sa bude pozerať z hora.

Blend je robený vo verzii 2.49b

Ako som už spomínal priehľadnosť tam nemám z dôvodu že pre GLSL materialy to neviem spraviť a neviem či chceš použiť tieto materialy alebo ine.


Přílohy:
vkildu_help.zip [152.49 KiB]
66 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak zobrazit objekt pri mouse over
PříspěvekNapsal: čtv dub 22, 2010 1:31 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 15, 2005 10:57 pm
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Prve se chci omluvit, za tak pozdni reakci. v dobe kdy jsem vznesl dotaz to melo byt do druheho dne hotove,ale jak jsem se v to m zacal vrtat, tak jsem se zavrtal a nejak se to pak nevyvrbilo.

Timto dekuji za pomoc.

@ Johny.D - blend funguje ale kdyz to chci zopakovat u sebe tak mi to nenabizi jednu volbu viz priloha
(oznaceny je Plane.019, ale u posledni polozky je i volba pro Plane.018)
@zgerbiak - rekl bych vycerpavajici odpoved :-) ale stejne nejsem schopny. Prve mi to fungovalo na klik, ale ja potrebuji spustit a vratit do puvodniho po najeti a odjeti kurzoru z pole. a ted uz to nejede ani na klik.

V prilozenem .blend mam tri (pomyslne) vrstvy.
- nahore ma byt transparentni aktivni zona (neco jako tlacitka)
- prostredni ma byt obrazek
- spodni jsou informacni bloky, ktere se maji presunout nad stredni vrstvu (tim se zobrazi)

U Johny.D jsem si vsiml, ze najetim kurzoru spusti animaci IPO krivku (rotace objektu). Tak jsem si rikal, kdyz je alfa take animovatelna, ze bude stacit, aby se zmenila alfa horni vrstvy z 0 na 1 a po odjeti kurzoru z 1 zase na 0.


Přílohy:
Poznámka: Johny.D file
error.gif
error.gif [ 13.58 KiB | Zobrazeno 1117 krát ]
Poznámka: hokus pokus - ztracim u toho vic krve nez jsem si myslel :-) vedel jsem , ze to neni moje parketa . . .
info-bloky.blend.zip [128.17 KiB]
61 krát
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz