Právě je úte zář 17, 2019 1:14 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 9:32 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 22, 2009 2:31 am
Příspěvky: 187
Bydliště: Slovakia - Jakubov
Vobec nemam tusenie ako to spravit, ked chcem napisat dlhsi text, ono sa to pise iba do jedneho riadku. Ako urobit novy riadok bez toho aby som musel davat novy objekt???

(robim to s tou texturou s pisnenami a s property Text)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 9:39 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: sob srp 20, 2005 5:03 pm
Příspěvky: 539
Nie som si uplne stopercentne isty, ale myslim, ze sa da pisat len na jeden riadok. Jedinou moznostou je (podla mna) urobit si skriptik, ktory ti po urcitom pocte znakov sam vlozi dalsi objekt, na ktory sa bude pisat a automaticky ti prepne i pisanie nan. (to je ale vhodne len ak potrebujes pisanie interaktivne-inak je to zbytocne...). Este je jedna moznost, pisat do jedneho riadku, s tym, ze ked sa dostanes na koniec riadku, bude sa ti ten objekt posuvat dolava, aby si ho videl...fakt zalezi na tom, na co to potrebujes.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 9:53 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 22, 2009 2:31 am
Příspěvky: 187
Bydliště: Slovakia - Jakubov
dakujem za odpoved :-) interaktivne pisanie nepotrebujem.. islo mi len o uvodny textik na zaciatku hry..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 10:03 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: sob srp 20, 2005 5:03 pm
Příspěvky: 539
Tak v tom pripade doporucujem urobit si to v nejakom textovom, ci i grafickom editore, a normalne to cele namapovat na plane. Bude to rychlejsie a krajsie - v gimpe mas neobmedzene moznosti uprav textu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: stř dub 21, 2010 9:49 pm 
Offline
....
....

Registrován: sob bře 15, 2008 2:50 pm
Příspěvky: 244
Bydliště: áno
no, imho by bolo elegantnejšie si urobiť skript z ktorého by sa text načítaval a následne by si do premennej(úvodného textu) zadal "\n", čo spôsobí prechod na nový riadok.

skript z ktorého sa text načíta je velmi jednoduchý:
Kód:
import GameLogic
cont = GameLogic.getCurrentController()
own = cont.owner
own["title"] = ("prvy riadok \n druhy riadok")

nastavenie Logic bricks je v obrázku, nechcelo sa mi to rozpisovať :oops:

Dalo by sa to riešit aj trocha jednoduhšie ale takto to mám preto lebo z jedného súboru čítam viac textov. Robil som to už dávnejšie, takže je na tom čo zlepšit ale malo by to stačiť. A tiež je to pohodlnejšie na editovanie ako naťahovať si bitmapu celého textu, teda aspon pre mna.


Přílohy:
text_logic1.jpg
text_logic1.jpg [ 35.06 KiB | Zobrazeno 1662 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: stř dub 21, 2010 11:10 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Bigbob - a toto funguje? Tuším keď som to skúšal naposledy, tak žiaden nový riadok sa nekonal, tuším to napísalo text aj s \n do jedného riadku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: pát kvě 07, 2010 8:11 pm 
Offline
....
....

Registrován: sob bře 15, 2008 2:50 pm
Příspěvky: 244
Bydliště: áno
Myslím, že na nejakej staršej verzii (2.47???) to nefungovalo ale na 2.49b to ide..... možno aj na 2.5, tam som to ešte som neskúšal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový riadok v texte hry
PříspěvekNapsal: sob kvě 08, 2010 9:43 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: sob srp 20, 2005 5:03 pm
Příspěvky: 539
Tak to je dobre ak to funguje v 2.49, kedysi som to prave skusal a neslo to. To sa hodi :emo17:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz