Právě je pát črc 19, 2019 12:11 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Laser
PříspěvekNapsal: úte čer 27, 2006 7:07 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Laser. :D
Da sa to pouzit ako laserove mieritko na zbrani, alebo na co len budete chciet.
Ak to stiahnete tak uvidite ako to je riesene, najskor som chcel cez orientaciu zmenit velkost laseru po jednej osi, ale akosi niesom dobry v matike, a bol by tam asi horybilni skript. Takto tam je jeden 20 riadkovy. je celkom jednoduchy, tak snad netreba popis. ale vysvetlim:
vlastne ani nieje co :D... iba to ze sa vypocita vzdialenost a ta sa premietne na armaturu.

Ak tam date viac tych kociek s lasermi a date pohlad z hora vo wire, tak to je zaujmave ;)

Obrázek
http://multiplayer.ic.cz/zgerbiak/laser/laser.blend


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Error
PříspěvekNapsal: úte čer 27, 2006 8:10 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 26, 2006 2:38 pm
Příspěvky: 45
spusteni scriptu (Alt+P) mi hazi error...
Console pise: File "Text" in line 3, ?
Name error: name 'GameLogic' is not defined

se scriptama moc neumim..co s tim mam delat pls?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 27, 2006 8:23 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
:D ono to je pre Game Engin a nie plugin. toto spustis tak ze kurzorom prejdes do 3D okna a stlacis P ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 04, 2006 10:42 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
zaujal me ten frame rate. na cem to bezi a co mas za kartu?
win + ATI?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 04, 2006 12:22 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
Dost dobrý! zkus udelat odrazný objekty...aby se laser ordazel, sem zvedavej na script :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 04, 2006 4:21 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
No. frame rate tam mam mali noo... Ale tam mam vypisovanie vektorou, a dost to brzdi, ked dam bez vypisovania, tak mi to frci 100 - 140...ale vtedy som tam mal tych lucou 4x viac.
grafiku mam G-force FX 5200 128 MB DDR.
Myslis ze je to aj tak pomale?

Zabudol som. je to v Linuxe. Debian.

K tomu laseru. ja to mam cez armaturu, takze ak sa natiahne tak natiahnuta cast nereaguje. Johny.D mi poradil aby som to spravil cez ipo size po jednej osi. malo by to potom reagovat, nebudem to menit v subore, pretoze to je asi dost lahka operacia ;)

No. Odrazanie...aby som prasvdu povedal, to este nedokazem. :roll: Boli by k tomu potrebne asi matice a tie ja neovladam. Zatial :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jiné řešení
PříspěvekNapsal: ned srp 24, 2008 12:05 am 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Udělal jsem něco podobného - délka paprsku se mění pomocí hodnoty scaling.
Ray sensor je u té koule, takže jsem paprsek musel zobrazit jako válec s umazanými konci, protože jinak by vadil Ray sensoru. Možnost vybrat si skupinu objektů, na které nebude/výlučně bude Ray sensor reagovat, by nebyla od věci.


Přílohy:
raySensorTest2.zip [50.67 KiB]
122 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jiné řešení
PříspěvekNapsal: ned srp 24, 2008 8:27 am 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
spule píše:
Možnost vybrat si skupinu objektů, na které nebude/výlučně bude Ray sensor reagovat, by nebyla od věci.

Ale to sa dá.
Máš to tam vlastne aj spravené.
Ray zadáš premennú ktorú má objekt na ktorý má reagovať.
No skús si tam na nejakom objekte vymazať premennú "zed" a uvidíš čo sa stane. ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jiné řešení
PříspěvekNapsal: ned srp 24, 2008 11:16 am 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
zgerbiak píše:
No skús si tam na nejakom objekte vymazať premennú "zed" a uvidíš čo sa stane. ;)


To ano (pokud Property u ray sensoru nastavím na zed). Objekt pak sice není vidět, ale to, že skrz něj prosvítá ten červený paprsek, neznamená, že ray sensor skrz něj vidí další objekty. Právě naopak. Když dám za takový objekt další objekt s vlastností zed, tak ten červený paprsek projde i přes něj, protože sensor ray se zastavil už na prvním objektu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz